Смартфони

Huawei відмовляється від Android на користь чистої ОС HarmonyOS NEXT

Share
Час читання: 2 хв.

На щорічній конференції розробників HDC 2024 компанія Huawei відзначилася гучним оголошенням про офіційний дебют HarmonyOS NEXT, наступної версії своєї операційної системи. Ця нова ОС, розроблена в Китаї, повністю відмовляється від ядра Linux і коду AOSP (Android Open Source Project) на користь повністю незалежної архітектури, побудованої навколо власного ядра і системи Huawei.

Окремо варто відзначити, що актуальна версія HarmonyOS 4 і попередні версії базувалися на AOSP з відкритим вихідним кодом. Це дозволяло запускати програми, створені для Android, на пристроях з HarmonyOS. Однак з HarmonyOS NEXT це буде неможливо – файлів APK, створених для Android, не буде можливості запускати на пристроях з цією новою операційною системою від Huawei.

За словами Huawei, оскільки ОС створена з нуля, нова архітектура системи забезпечує зростання на 30% загальної продуктивності машини та зниження енергоспоживання на 20% порівняно з Harmony OS 4.

Також однією з особливостей HarmonyOS NEXT став набір функцій на основі штучного інтелекту. Система Harmony Intelligence інтегрована з HarmonyOS, дозволяючи генерувати унікальні зображення прямо на пристрої, відновлювати звук, описувати оточення і зачитувати зображення для користувачів з ослабленим зором, і так далі.

HarmonyOS NEXT дозволяє іншим програмам використовувати штучний інтелект системи для таких функцій, як читання тексту в реальному часі, інтелектуальне заповнення форм і переклад зображень/тексту.

Також в ОС посилена безпека, у тому числі, впроваджена суворіша перевірка додатків і дозволів, що видаються, шифрування даних наскрізним чином на декількох пристроях. Комерційний запуск HarmonyOS NEXT очікується у четвертому кварталі 2024 року.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    iFixit випустили свій аналіз внутрішнього дизайну моделей iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max

    Команда iFixit провела аналіз внутрішньої конструкції iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, виявивши…

    28.09.2024

    На смартфонах Xiaomi з’явиться технологія для інтеграції з Windows

    Xiaomi інтегрувала додаток Link to Windows від Microsoft у свої нові флагманські смартфони Xiaomi 14T…

    28.09.2024

    Xiaomi 15 на базі чіпа Snapdragon 8 Elite вийде 23 жовтня

    Компанія Xiaomi оголосила дату презентації свого нового флагманського смартфона — Xiaomi 15. Пристрій, який буде…

    28.09.2024

    ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нікому не цікавим

    Глава компанії Rabbit, Джессі Лю, повідомив про те, що фірмовий ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нецікавим…

    28.09.2024

    Окуляри Apple Vision Pro отримають потужний чип M5 і підтримку ШІ

    Окуляри Apple Vision Pro мають потужний чіп M5 і підтримку штучного інтелекту. Компанія Apple розпочала…

    28.09.2024

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту, дотримуючись успішного старту останнього ремейку від…

    28.09.2024