Huawei відмовляється від Android на користь чистої ОС HarmonyOS NEXT

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

На щорічній конференції розробників HDC 2024 компанія Huawei відзначилася гучним оголошенням про офіційний дебют HarmonyOS NEXT, наступної версії своєї операційної системи. Ця нова ОС, розроблена в Китаї, повністю відмовляється від ядра Linux і коду AOSP (Android Open Source Project) на користь повністю незалежної архітектури, побудованої навколо власного ядра і системи Huawei.

Реклама

Окремо варто відзначити, що актуальна версія HarmonyOS 4 і попередні версії базувалися на AOSP з відкритим вихідним кодом. Це дозволяло запускати програми, створені для Android, на пристроях з HarmonyOS. Однак з HarmonyOS NEXT це буде неможливо – файлів APK, створених для Android, не буде можливості запускати на пристроях з цією новою операційною системою від Huawei.

За словами Huawei, оскільки ОС створена з нуля, нова архітектура системи забезпечує зростання на 30% загальної продуктивності машини та зниження енергоспоживання на 20% порівняно з Harmony OS 4.

Також однією з особливостей HarmonyOS NEXT став набір функцій на основі штучного інтелекту. Система Harmony Intelligence інтегрована з HarmonyOS, дозволяючи генерувати унікальні зображення прямо на пристрої, відновлювати звук, описувати оточення і зачитувати зображення для користувачів з ослабленим зором, і так далі.

HarmonyOS NEXT дозволяє іншим програмам використовувати штучний інтелект системи для таких функцій, як читання тексту в реальному часі, інтелектуальне заповнення форм і переклад зображень/тексту.

Також в ОС посилена безпека, у тому числі, впроваджена суворіша перевірка додатків і дозволів, що видаються, шифрування даних наскрізним чином на декількох пристроях. Комерційний запуск HarmonyOS NEXT очікується у четвертому кварталі 2024 року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ