Google Pixel отримають функцію Adaptive Thermal для запобігання перегріву смартфонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Google має намір впровадити у свої смартфони нову функцію захисту від перегріву. В коді програми Google Device Health Services версії 1.27 виявлено функцію Adaptive Thermal.

Реклама

Основна мета Adaptive Thermal полягає в запобіганні перегріву пристрою, зокрема захисту акумулятора смартфона Pixel для збереження його продуктивності на високому рівні.

Система автоматично активується, коли температура акумулятора піднімається до потенційно небезпечного рівня. Особливий сигнал тривоги включається, якщо температура перевищує 49 градусів Цельсія. Це сповіщення попереджає користувача про можливість перегріву пристрою і надає рекомендації щодо його охолодження. Рекомендації можуть включати уникання прямих сонячних променів та закриття енергоємних програм.

Користувачам також надається можливість перегляду докладніших рекомендацій щодо зниження температури смартфона через спеціальну кнопку у сповіщенні. І тут варіантів більше:

  • Зниження швидкості роботи: тимчасове зниження продуктивності телефону для зменшення тепла. 
  • Вимкнення мережі 5G: відключення мережі 5G для зниження енергоспоживання та тепловиділення. 
  • Поліпшення циркуляції повітря: функція порадить помістіть телефон у відкрите приміщення, яке добре провітрюється, для полегшення охолодження. 
  • Закриття енергоємних програм: закриття таких програм, як відеоплеєри, ігри та додаток камери, які суттєво сприяють виділенню тепла телефоном. 

Якщо температура досягне 52 градусів, функція перетворюється на аварійний стан, але тут подробиць немає.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоAndroidAuthority

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: