HarmonyOS може втратити вихідний код Android і Linux: що це означає для Huawei?

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Huawei планує до кінця року випустити нову лінійку флагманських смартфонів Mate 70. Крім цього, вони також готуються до випуску наступної версії операційної системи під назвою HarmonyOS NEXT. Ця версія системи має завершити процес розриву з Android і лінуксовим вихідним кодом, щоб усунути усі зв’язки з системою Android та відповідні загрози з боку США.

Реклама

Очікується, що HarmonyOS NEXT буде офіційно представлена у третьому кварталі. Інсайдер з Twitter під ніком @olalatech1 вказує, що ця система дозволить Huawei досягти повної незалежності і розширити свої можливості на міжнародному ринку.

Головною перевагою нової версії системи на апаратах Huawei на основі власних процесорів Kirin стане втричі більша ефективність використання пам’яті в порівнянні з Android. Як це заведено зараз, смартфони підтримуватимуть можливості штучного інтелекту. Саме на них витрачатиметься менше пам’яті, ніж на Android.

Звичайно, популярність будь-якої мобільної платформи залежить від набору програм для неї. У Huawei це усвідомлюють та сподіваються додати до системи близько 4000 додатків. Це тільки початкові плани, а надалі компанія збирається збільшити кількість додатків до 50 000. Спочатку система пропонуватиметься тільки в Китаї, а при успішному розповсюдженні вирушить до інших регіонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: