Власникам iPhone в iOS 12 дозволять використовувати NFC для будь-яких завдань

В операційній системі iOS безліч обмежень в порівнянні з Android, проте з кожним роком таких стає все менше. Як вдалося з’ясувати сьогодні від авторитетного джерела, вже зовсім скоро власникам iPhone дозволять використовувати NFC для виконання будь-яких завдань. Зараз же їм користуватися виключно тільки в рамках платіжної системи Apple Pay, тобто для оплати покупок в магазинах без використання банківської карти.

Як пише The Information, в даний момент Apple майже зовсім не дозволяє стороннім розробникам використовувати NFC в смартфонах iPhone, проте все зміниться вже в цьому році, коли складеться реліз прошивки iOS 12. Вперше «яблучна» корпорація дозволила девелоперам вивчати роботу безконтактного модуля в минулому році , додавши в систему iOS 11 підтримку фреймворка CoreNFC, проте його можливостей виявилося недостатньо навіть для впровадження підтримки зчитування даних з найпростіших транспортних карт.

З релізом операційної системи iOS 12 у власників iPhone з NFC з’явиться можливість використовувати цей модуль для будь-яких завдань, але для цього розробникам потрібно реалізувати його підтримку. Також користувачам «яблучних» смартфонів повинні дозволити швидко підключатися до навушників через цей чіп, миттєво встановлюючи зв’язок по Bluetooth.

Офіційна презентація нової операційної системи для iPhone і iPad відбудеться вже зовсім скоро – 4 червня, а пройде вона в рамках конференції для розробників WWDC 2018. В ході цього заходу «яблучна» корпорація розповість про всі головні нововведення ОС, і надання доступу до NFC абсолютно точно має стати одним з них, запевняють журналісти. Розблокування доступу до нього дозволить фірмової продукції Apple стати ще на один крок ближче Android, але в рамках закритої екосистеми і платформи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.