Перший огляд iOS 18: як виглядає та що вміє нова операційна система

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

 

Реклама

Практично негайно після анонсу, Apple випустила перше тестове збірка операційної системи iOS 18. На YouTube-каналі iDeviceHelp вже з’явилося відео з першим оглядом цієї прошивки, де блогер розповідає про її ключові нововведення та демонструє їх роботу.

Реклама

Однією з особливостей iOS 18 beta 1 стала можливість налаштування екрану блокування. Відповідне меню відображається після довгого натискання на екран: користувач може відредагувати ярлики, переназначивши їх на виконання різних функцій.

Компанія також трохи змінила дизайн та можливості плаваючої панелі Control Centre: розташування та кількість ярликів тепер налаштовується, а прокручування вниз дозволяє перейти до різних вкладок: «Вибране», «Підключення», «Музика», «Центр керування пристроями розумного будинку» і так далі . При цьому кожну вкладку можна кастомізувати.

Ще одна зміна зачіпає домашній екран та можливості його налаштування. Крім того, через довге натискання на екран викликається меню вибору віджетів та зміни стилю оформлення інтерфейсу (темний або світлий, а також автоматичне перемикання між ними).

У прошивку також було додано можливість блокування окремих програм, які перед завантаженням ідентифікуватимуть користувача за допомогою сканера FaceID або TouchID.

Нарешті, автор відео згадав можливість запису та транскрибування аудіодзвінків, відправлення повідомлень через супутник, а також анімацію для текстових повідомлень, реакції на повідомлення в чаті, новий додаток Passwords для керування паролями, а також інтеграцію ШІ-функцій у Siri. Зараз iOS 18 доступна лише у форматі бета-версії для розробників.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ