Apple у iOS 18 переходить на сучасний протокол RCS замінюючи старий SMS

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple оголосила про своє рішення підтримати протокол RCS (Rich Communication Services) у додатку “Повідомлення” починаючи з операційної системи iOS 18. Це важлива зміна, яка значно поліпшить спосіб обміну повідомленнями між користувачами iPhone та смартфонів на базі Android.

Реклама

RCS вже давно вважається наступником застарілого протоколу SMS. Він дозволяє відправляти мультимедійні файли вищої якості, довші тексти, а також бачити статуси доставки та прочитання – іншими словами, це функціонал, схожий на iMessage для користувачів iPhone, але ще сучасніший та кращий. Попри активне просування цього стандарту з боку Google та виробників Android-смартфонів, Apple довгий час ігнорувала RCS.

Через несумісність iMessage та RCS при спілкуванні користувачів iOS та Android виникали такі проблеми, як незашифровані повідомлення, втрата мультимедіа та інше. Це створювало незручності та плутанину. Тепер комунікація між екосистемами Apple і Android вийде на якісно новий рівень.

За непідтвердженою інформацією, на рішення Apple вплинув тиск із боку регуляторів Євросоюзу. У 2023 році компанія несподівано анонсувала, що додасть підтримку RCS у 2024 році. Ймовірно, це була спроба уникнути звинувачень у недобросовісній конкуренції та порушенні антимонопольного законодавства ЄС, але можливе рішення було пов’язане і з численними глузуваннями в Мережі щодо того, протокол повідомлень в iPhone роблять пристрій схожим на пейджер із 90-х.

Поки невідомо, як саме буде реалізовано підтримку RCS у «Повідомленнях» для iOS. Передбачається, що основні можливості протоколу будуть доступні, але деталі поки що не розголошуються. Залишається сподіватися, що інтеграція пройде максимально гладко і iOS-користувачі нарешті перестануть відчувати незручності у кросплатформовому листуванні з власниками Android-смартфонів. Експерти також прогнозують, що це значно збільшить лояльність клієнтів Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: