Смартфони

iPhone 16 Pro: камера на задній панелі стала ще більш плоскою

Share
Час читання: 2 хв.

Окрім розвитку штучного інтелекту, Apple наразі приділяє особливу увагу зменшенню товщини своїх пристроїв. Схоже, що компанія з Купертіно зробила модуль камери майбутніх iPhone 16 Pro та Pro Max ще тоншим.

Витік показує висоту острова камери

У понеділок увечері Apple розпочинає свою Всесвітню конференцію розробників 2024 року (WWDC). Нових апаратів на ній представлено не буде. Однак новий витік інформації про майбутні iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max показує, як зміниться острів камери на задній панелі смартфонів.

Згідно зі схематичним малюнком, походження якого неясно, камера матиме висоту 3,9 міліметра. Про це повідомив зазвичай надійний витікатор Ice Universe у пості на сайті X. У порівнянні з iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max це означає зменшення товщини на 0,61 міліметра, або приблизно на 13,5 відсотка. У двох старших моделях острів камери виступав на 4,51 міліметра.

Все в Apple стає тоншим

iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max поповнили список пристроїв, які Apple намагається зробити якомога тонше. Зменшення товщини нових моделей iPad Pro M4 було одним із аспектів, на якому компанія з Купертіно акцентувала увагу під час презентації нових пристроїв минулого місяця. Товщина “найтоншого продукту Apple в історії” складає 5,3 міліметра в 11-дюймової версії і всього 5,1 міліметра в 13-дюймової.

Чи дійсно ці зміни в товщині пристроїв мають значення для користувачів, кожен має вирішити для себе сам. Однак очевидно, що більшість покупців нових iPhone 16 Pro та Pro Max відразу після покупки помістять телефон у чохол, що знову зробить смартфон товщим.

Нові

надзвичайно вузькі краї дисплея майбутніх моделей iPhone 16 також передбачають зміни в міліметровому діапазоні. Вони зроблять екрани телефонів більше без змін розмірів пристроїв. Крім того, об’єктиви камер у моделях Pro та Pro Max отримають нове покриття для зменшення відблисків. Також з’являться нові кольори смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Три місця, де не можна залишати флешку, щоб уникнути її поломки

    USB-флеш-накопичувачі користуються величезною популярністю серед власників комп'ютерів, і це не дивно, адже такі пристрої дуже…

    28.06.2024

    “Vodafone” готує важливе нововведення для своїх абонентів

    Компанія «Vodafone» готується до важливих змін, які вплинуть на багатьох абонентів. Ці зміни пов’язані з…

    28.06.2024

    Нове оновлення вбиває комп’ютери з Windows 11

    Компанія Microsoft випустила нове оновлення для операційної системи Windows 11, яке виявилося проблемним. Якщо ви…

    28.06.2024

    Нова watchOS 11 припиняє підтримку рекордної кількості моделей Apple Watch

    Важливою новиною є те, що компанія Apple готується до випуску нової версії своєї операційної системи…

    28.06.2024

    “Дія” отримала нові функції: керування медичними даними тепер онлайн

    Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення функціоналу мобільного додатку "Дія", що надасть громадянам доступ…

    28.06.2024

    Windows 10 отримає ще п’ять років підтримки та оновлень

    Компанія Acros Security, яка розробила сервіс мікропатчів 0Patch для підвищення безпеки програмного забезпечення, повідомила гарну…

    28.06.2024