Смартфони

Apple дозволить повну кастомізацію Центру управління в iOS 18

Share
Час читання: 2 хв.

Apple планує суттєво розширити можливості налаштування Центру управління в iOS 18, яку представлять у понеділок на WWDC. Основним нововведенням стане можливість розміщувати елементи управління на кількох окремих сторінках, а не тільки на одній, як це відбувається зараз.

За словами Марка Гурмана (Mark Gurman) з Bloomberg, інтерфейс Центру управління стане більш гнучким – кнопки швидкого доступу можна буде переставляти всередині нього та розташовувати на різних сторінках. Також з’явиться оновлений музичний віджет та покращені налаштування управління розумним будинком.

Ще в iOS 10 Центр керування мав кілька сторінок, але їх не можна було налаштовувати. У iOS 18, судячи з усього, користувачам нададуть набагато більше свободи в організації цього розділу.

Якщо в поточній iOS 17 користувачі можуть частково налаштовувати Центр керування, додаючи або видаляючи деякі елементи, але при цьому розташування базових елементів, таких як музичний плеєр або перемикачі режимів залишається фіксованим, то в 18-й версії можна буде змінювати розташування, додавати і видаляти кнопки прямо з Центру інтерфейсу. Тобто не потрібно щоразу заходити в налаштування.

Ключова фішка – створення власних сторінок з потрібними елементами управління, за аналогією з організацією головного екрана через віджети iOS. Наприклад, на першій сторінці можна зібрати всі елементи, пов’язані з мультимедіа – музичний плеєр, регулятори гучності, елементи керування підключеними динаміками. На іншій сторінці витягніть перемикачі режимів «Не турбувати» або «Фокусування». Такий підхід має зробити Центр управління більш інтуїтивно зрозумілим та зручним у використанні.

Крім розширених можливостей організації, iOS 18 також очікується оновлення дизайну самих елементів управління. Зокрема, музичний плеєр та елементи керування пристроями у домашній мережі мають стати більш інформативними та функціональними.

Наразі незрозуміло, чи зможуть сторонні розробники також пропонувати власні віджети для Центру управління. Однак з огляду на загальний курс Apple на розширення можливостей налаштування iOS, подібний крок виглядає цілком логічним продовженням заявлених у iOS 18 покращень. На майбутній WWDC 2024 ми отримаємо відповіді на ці запитання.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOSiPhone
  • Останні записи

    Apple полегшила заміну п’яти основних компонентів у iPhone 16

    Apple офіційно оголосила про зміни в конструкції та політиці ремонту серії iPhone 16, що спрощують…

    19.09.2024

    iPhone 16 Pro Max став найбільш автономним флагманом, обігнавши Galaxy S24 Ultra та Pixel 9 Pro XL

    iPhone 16 Pro Max демонструє значно кращу автономність порівняно з усіма конкурентами та попередньою моделлю…

    19.09.2024

    GPT-4 витрачає до трьох пляшок води на кожні 100 слів

    Дослідження, проведене Каліфорнійським університетом у Ріверсайді та опубліковане у The Washington Post, виявило високі витрати…

    19.09.2024

    Показано L-подібну батарею iPhone 16 Pro Max зі сталевою оболонкою

    Apple розпочне продажі iPhone 16 Pro Max та інших моделей 20 вересня, але деякі користувачі…

    19.09.2024

    Інсайдери: iPhone 17 отримає 3-нм чіпи, тоді як 2-нм техпроцес з’явиться лише у деяких версіях iPhone 18

    Лінійка iPhone 17, яка очікується наступного року, буде оснащена процесорами, виготовленими за вдосконаленою 3-нанометровою технологією…

    19.09.2024

    Експерт порівняв камери iPhone 16 Pro Max, Samsung Galaxy S24 Ultra та Google Pixel 9 Pro XL

    iPhone 16 Pro Max, який надійде у продаж завтра, вже пройшов тестування від численних блогерів,…

    19.09.2024