Відбувся витік інформації про плани Apple зі створення штучного інтелекту для iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple – єдине велике ім’я у світі великих технологій, яке ще не оприлюднило свої амбітні плани в галузі ШІ. Але за кілька тижнів усе зміниться, і основну увагу буде приділено переосмисленню можливостей iPhone. Bloomberg, посилаючись на внутрішні джерела, докладно розповів про те, як Apple планує інтегрувати генеративний штучний інтелект в iOS 18, наступну велику збірку операційної системи для iPhone.

Реклама

Компанія планує впровадити нові можливості штучного інтелекту не тільки в такі власні додатки, як Safari і Maps, а й у такі елементи, як система сповіщень і покращений пошук Spotlight. Примітно, що основну частину обробки штучного інтелекту Apple покладе на кремній iPhone, і лише незначна частина буде передана в хмару.

Такі компанії, як Google, просувають обробку даних на пристрої, даючи змогу моделі Gemini Nano працювати на кремнії Tensor всередині телефонів Google серії Pixel 8 для таких завдань, як узагальнення, транскрипція та розумні відповіді. Схоже, що нові трюки Apple зі штучним інтелектом не будуть надто сильно відрізнятися від того, що Google демонструє для телефонів на базі Android.

Згідно з доповіддю, ШІ в Apple відкриє двері для таких можливостей, як розшифровка голосових нотаток, дзеркально відображаючи те, що Google пропонує у своєму чудовому додатку Recorder. Крім того, Apple буде використовувати штучний інтелект для редагування медіафайлів – трюк, який вже доступний під такими прапорами, як Magic Eraser і AI Unblur на телефонах Android через додаток Google Photos.

Також повідомляється, що компанія збирається поліпшити можливості Spotlight і вдосконалити веб-пошук у Safari. Але найпомітніше оновлення торкнеться Siri, яка значно відстає від Google Assistant, особливо в новій ері Gemini.

“Персональний асистент Siri також отримає оновлення, більш природну взаємодію, засновану на власних великих мовних моделях Apple”, – йдеться у звіті Bloomberg. Примітно, що Apple поліпшить роботу Siri не тільки на iPhone, а й представить потужнішу версію для смарт-годинників.

Що стосується розваг, то Apple задіє штучний інтелект, щоб дозволити користувачам створювати емодзі на льоту, імовірно, використовуючи конвеєр перетворення тексту на зображення. Також буде доступна автоматизована версія цього трюку, яка динамічно зчитуватиме повідомлення і пропонуватиме користувацькі емодзі, які підходять для поточної розмови.

Ще одне помітне оновлення, яке розробила Apple, пов’язане з повідомленнями, чого ми досі не бачили. Використовуючи штучний інтелект, компанія має намір запропонувати узагальнений огляд повідомлень. Це стосується не тільки сповіщень застосунків, дзвінків і повідомлень, але також включатиме підтримку документів, новинних сповіщень, новинних статей і веб-сторінок із різними медіаформатами.

Помітно, що Apple не матиме власного чатбота зі штучним інтелектом, такого як Gemini від Google або ChatGPT від OpenAI. Замість цього компанія, як повідомляється, співпрацює з OpenAI для створення користувацьких сервісів, побудованих на основі GPT. Цікаво, що Apple, як кажуть, все ще веде переговори з Google, щоб запропонувати трюки Gemini в більш значущому вигляді.

Очікується, що Apple оголосить про свої великі плани в галузі ШІ на Всесвітній конференції розробників (WWDC) 2024 всього за кілька тижнів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ