Смартфони

Названо 10 найпотужніших Android-смартфонів у світі

Share
Час читання: 2 хв.

Експерти AnTuTu опублікували новий рейтинг продуктивності флагманських пристроїв під управлінням ОС Android. Дані зібрані в період з 1 по 31 травня 2024 року. Вони відображають середню, а не найвищу оцінку гаджетів у тестах продуктивності, йдеться на сайті бенчмарка.

Хто в топі

Лідерські позиції займають пристрої з потужним процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Це восьмиядерний чипсет, який було анонсовано 24 жовтня 2023 року. Він виготовляється за 4-нанометровим техпроцесом, має одне ядро Cortex-X4 на 3300 МГц, три ядра Cortex-A720 на 3150 МГц, два ядра Cortex-A720 на 2960 МГц і два ядра Cortex-A520 на 2270 МГц.

Перше місце рейтингу дісталося ASUS ROG Phone 8 Pro – телефону, орієнтованому на ігри. У тестах продуктивності він видає в середньому 2 112 748 балів. Така міць у поєднанні зі стриманим дизайном, безсумнівно, робить його кращим вибором для користувачів з обмеженим бюджетом та інтенсивними потребами в геймерському середовищі.

Друге місце посідає Red Magic 9 Pro з результатом 2 074 893 бали. Цей телефон може похвалитися приголомшливим повноекранним дизайном. Передня камера вміло захована під дисплеєм.

Крім того, кути екрана такі ж квадратні, як у преміальних пристроїв Samsung. Процесор Qualcomm всередині активно охолоджується вбудованим турбовентилятором і забезпечує відмінні результати в іграх. Він оснащений масивною батареєю ємністю 6500 мАг. Але є і мінуси з погляду роздільної здатності екрана, можливостей основної камери і ваги.

На третьому місці закріпився iQOO 12, який набирає в середньому 2 033 036 балів.

Експерти виділяють у ньому добре збалансовану конфігурацію, яка не тільки відповідає вимогам практично всіх ігор для Android, а й непогано справляється з фотографією. Його основна камера і телеоб’єктив з перископом забезпечують фантастичні можливості фотозйомки, використовуючи передові алгоритми обробки зображень vivo.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android
  • Останні записи

    Оновлений iPad 11: Чого очікувати від бюджетної моделі Apple

    Apple працює над оновленням бюджетного ‌iPad‌, який не отримував змін із 2022 року. Оскільки це…

    27.09.2024

    Apple відмовиться від впровадження функцій ШІ на території ЄС через нове законодавство

    Компанія Apple розглядає можливість не запускати свої нові функції на базі штучного інтелекту, відомі як…

    27.09.2024

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024

    iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

    Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що…

    26.09.2024