Смартфони

Наближається анонс iOS 18. Що відомо про систему

Share
Час читання: 2 хв.

Конференція Apple WWDC стартує через 1 тиждень. Головна тема заходу для розробників-оновлення операційної системи компанії. iOS18 приносить багато цікавих нововведень, від редизайну програмного забезпечення до розумнішої Siri. Основні чутки про майбутні зміни такі:

Інтерфейс та ПЗ

Інформацією про оновлення активно ділиться журналіст Bloomberg Марк Гурман. За його словами, у системі перероблять зовнішній вигляд центру управління та багатьох штатних додатків. Так, в утиліті «Налаштування» структуру параметрів реорганізують, щоб стало легше орієнтуватися. Пошук теж покращать. “Калькулятор” з’явиться на iPadOS 18, обзаведеться бічною панеллю з недавніми обчисленнями, зручнішим конвертером і синхронізацією з “Нотатками”. Останні зможуть відображати складні математичні записи та рівняння.

“Календар” навчать взаємодіяти з “Нагадуваннями”, що дозволить вносити їх у розклад безпосередньо з планувальника. У Messages запровадять підтримку універсального протоколу RCS. Він привнесе безшовний обмін фото та відео високої якості з Android-користувачами, покращені групові чати та інші бонуси. Зрештою, в інструменті Freeform дебютують сцени, що дозволяють виділяти певні ділянки малюнків на дошці для роботи з ними.

ШІ-функції

Ключовими у системі стануть нейромережні фішки. Запрацюють вони у більшості фірмових програм. У Apple Music, наприклад, запровадять автоматичне складання плейлистів. В офісному софті iWork (Keynote, Pages та Numbers) ШІ запропонує варіанти доповнення речень, що прискорить написання текстів, а також згенерує слайди для презентацій. Розумне автозаповнення впровадять для повідомлень у Messages та листів у поштовому клієнті. До того ж повідомляється про можливість створювати унікальні емодзи відповідно до контексту листування.

У браузері Safari новий помічник Browsing Assistant резюмуватиме вміст веб-сторінок. У програмі “Фото” вдасться видаляти непотрібні об’єкти зі знімків за рахунок функції Clean Up (аналогу Magic Eraser від Google), а також генерувати картинки. Додадуть і опції транскрибування голосових нотаток, узагальнення записів та суміщення різних типів контенту (зображень, аудіо, тексту) в одній нотатці. Пошук Spotlight стане розумнішим і швидшим. ШІ-можливості очікуються і в утилітах Fitness та Health, але деталі поки що невідомі.

Більшість нескладних обчислень буде виконуватися на пристрої, а ось ресурсомісткі завдання здатні оброблятися вже в хмарі. Очікується, що всі ШІ-нововведення дебютують лише на гаджетах з чіпами A17 Pro та новішими, тобто починаючи з iPhone 15 Pro та Pro Max. Справа в актуальності нейронного модуля, хоча частково рішення пов’язують і з маркетинговою сегментацією моделей.

Siri

Генеративним штучним інтелектом оснастять і Siri. За рахунок локальної мовної моделі помічник почне видавати більш осмислені і природні відповіді. Розширять взаємодію з системою, контактами, подіями у календарі та іншими даними; у відповідях краще враховуватиметься місце розташування власника. Асистент зможе надавати зведення всіх нещодавніх повідомлень та повідомлень. Siri дозволить швидко вносити голосові нотатки з подальшим транскрибуванням, а також керувати контентом на різних пристроях (наприклад, регулювати відтворення відео на Apple TV з годинника Apple Watch).

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOS
  • Останні записи

    iPhone 16 Pro Max став найбільш автономним флагманом, обігнавши Galaxy S24 Ultra та Pixel 9 Pro XL

    iPhone 16 Pro Max демонструє значно кращу автономність порівняно з усіма конкурентами та попередньою моделлю…

    19.09.2024

    GPT-4 витрачає до трьох пляшок води на кожні 100 слів

    Дослідження, проведене Каліфорнійським університетом у Ріверсайді та опубліковане у The Washington Post, виявило високі витрати…

    19.09.2024

    Показано L-подібну батарею iPhone 16 Pro Max зі сталевою оболонкою

    Apple розпочне продажі iPhone 16 Pro Max та інших моделей 20 вересня, але деякі користувачі…

    19.09.2024

    Інсайдери: iPhone 17 отримає 3-нм чіпи, тоді як 2-нм техпроцес з’явиться лише у деяких версіях iPhone 18

    Лінійка iPhone 17, яка очікується наступного року, буде оснащена процесорами, виготовленими за вдосконаленою 3-нанометровою технологією…

    19.09.2024

    Експерт порівняв камери iPhone 16 Pro Max, Samsung Galaxy S24 Ultra та Google Pixel 9 Pro XL

    iPhone 16 Pro Max, який надійде у продаж завтра, вже пройшов тестування від численних блогерів,…

    19.09.2024

    Instagram зробив всі акаунти підлітків приватними

    Instagram представив новий пакет функцій для захисту підлітків, включаючи оновлені налаштування конфіденційності, посилений батьківський контроль…

    19.09.2024