Наближається анонс iOS 18. Що відомо про систему

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Конференція Apple WWDC стартує через 1 тиждень. Головна тема заходу для розробників-оновлення операційної системи компанії. iOS18 приносить багато цікавих нововведень, від редизайну програмного забезпечення до розумнішої Siri. Основні чутки про майбутні зміни такі:

Реклама

Інтерфейс та ПЗ

Інформацією про оновлення активно ділиться журналіст Bloomberg Марк Гурман. За його словами, у системі перероблять зовнішній вигляд центру управління та багатьох штатних додатків. Так, в утиліті «Налаштування» структуру параметрів реорганізують, щоб стало легше орієнтуватися. Пошук теж покращать. “Калькулятор” з’явиться на iPadOS 18, обзаведеться бічною панеллю з недавніми обчисленнями, зручнішим конвертером і синхронізацією з “Нотатками”. Останні зможуть відображати складні математичні записи та рівняння.

“Календар” навчать взаємодіяти з “Нагадуваннями”, що дозволить вносити їх у розклад безпосередньо з планувальника. У Messages запровадять підтримку універсального протоколу RCS. Він привнесе безшовний обмін фото та відео високої якості з Android-користувачами, покращені групові чати та інші бонуси. Зрештою, в інструменті Freeform дебютують сцени, що дозволяють виділяти певні ділянки малюнків на дошці для роботи з ними.

ШІ-функції

Ключовими у системі стануть нейромережні фішки. Запрацюють вони у більшості фірмових програм. У Apple Music, наприклад, запровадять автоматичне складання плейлистів. В офісному софті iWork (Keynote, Pages та Numbers) ШІ запропонує варіанти доповнення речень, що прискорить написання текстів, а також згенерує слайди для презентацій. Розумне автозаповнення впровадять для повідомлень у Messages та листів у поштовому клієнті. До того ж повідомляється про можливість створювати унікальні емодзи відповідно до контексту листування.

У браузері Safari новий помічник Browsing Assistant резюмуватиме вміст веб-сторінок. У програмі “Фото” вдасться видаляти непотрібні об’єкти зі знімків за рахунок функції Clean Up (аналогу Magic Eraser від Google), а також генерувати картинки. Додадуть і опції транскрибування голосових нотаток, узагальнення записів та суміщення різних типів контенту (зображень, аудіо, тексту) в одній нотатці. Пошук Spotlight стане розумнішим і швидшим. ШІ-можливості очікуються і в утилітах Fitness та Health, але деталі поки що невідомі.

Більшість нескладних обчислень буде виконуватися на пристрої, а ось ресурсомісткі завдання здатні оброблятися вже в хмарі. Очікується, що всі ШІ-нововведення дебютують лише на гаджетах з чіпами A17 Pro та новішими, тобто починаючи з iPhone 15 Pro та Pro Max. Справа в актуальності нейронного модуля, хоча частково рішення пов’язують і з маркетинговою сегментацією моделей.

Siri

Генеративним штучним інтелектом оснастять і Siri. За рахунок локальної мовної моделі помічник почне видавати більш осмислені і природні відповіді. Розширять взаємодію з системою, контактами, подіями у календарі та іншими даними; у відповідях краще враховуватиметься місце розташування власника. Асистент зможе надавати зведення всіх нещодавніх повідомлень та повідомлень. Siri дозволить швидко вносити голосові нотатки з подальшим транскрибуванням, а також керувати контентом на різних пристроях (наприклад, регулювати відтворення відео на Apple TV з годинника Apple Watch).

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ