Названо найкращі геймерські смартфони у 2024 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

На ринку смартфонів є окрема категорія ігрових пристроїв, куди, як правило, входять флагмани, які мають додаткові можливості для комфортного геймінгу (наприклад, підтримка вентиляторного охолодження, кілька USB-портів, програмовані фізичні або сенсорні кнопки на корпусі). Втім, деякі виробники не позиціонують свої флагманські смартфони як ігрові, але на них все одно можна запускати ігри топового рівня в довгих сесіях на максимальних налаштуваннях якості і без просідання FPS. Це досягається оптимізацією процесора та відеочіпа, а також гарною системою охолодження. У цій добірці найактуальніші смартфони, які відмінно підходять для будь-яких ігор.

Реклама

ASUS ROG Phone 8 Pro

Реклама

Це найсвіжіша модель ASUS з геймерської лінійки ROG. Як і попередні пристрої цієї серії, вона займає одну з верхніх позицій у рейтингу продуктивності за версією бенчмарку AnTuTu, і справа тут не тільки у використанні найновішого топового процесора Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, а й у системі охолодження, що дозволяє цьому чіпу тривалий час працювати з максимальною продуктивністю під сильним навантаженням. У нього дуже яскравий екран (піково до 2500 нит), геймерська частота оновлення екрану (до 165 Гц), стереодинаміки з найкращим серед смартфонів звуком та додаткові сенсорні кнопки на торці корпусу для зручнішого керування в іграх. У комплектацію Pro-версії входить вентилятор Aero Active, що насаджується на корпус, який посилює відведення тепла, що дозволяє уникнути просідання FPS навіть у ресурсомістких іграх. Ще одна прикметна особливість цього пристрою — наявність 3,5-мм аудіовиходу та двох повноцінних портів USB Type-C, завдяки чому до смартфону можна підключити, наприклад, дротові навушники або колонки без затримки звуку (що дуже важливо в динамічних шутерах), дротовий геймпад (теж без затримки) та харчування. Логотип ROG на задній кришці світиться, що досить безглуздо, але цей факт не відібрати.

Nubia RedMagic 9 Pro Plus

Це новий ігровий флагман від бренду Nubia, який належить компанії ZTE. Він має швидкий процесор Snapdragon 8 Gen 3 з графікою Adreno 740, OLED-екран діагоналлю 6,8 дюйма, акумулятор з вражаючою ємністю 6500 мА·год, швидка 80-ватна зарядка та інші атрибути флагманських пристроїв. Відмінна риса – екран без вирізів, які б заважали огляду (за рахунок того, що фронтальна камера розміщена за матрицею, а тому не видно). У деяких версіях цей пристрій укомплектований масивним вентилятором та чохлом, до якого він кріпиться. На місці і підсвічування, але не таке, як у геймерських комп’ютерів – лише зеленим світяться одна з кнопок на торці і символи на задній кришці.

iPhone 15 Pro Max

Прихильники продукції Apple навряд чи гратимуть на Android-смартфоні, їхній найлогічніший вибір — найсвіжіший і наворочений iPhone. В даний час це iPhone 15 Pro Max, бажано з максимальним обсягом пам’яті. Продуктивність його процесора та відеочіпа, мабуть, навіть вища, ніж у Snapdragon 8 Gen 3, автономність теж на вищому рівні, ніж у більшості Android-смартфонів. Крім того, на iOS є кілька ексклюзивних ігор, недоступних на інших платформах, хоча їхня кількість не настільки велика, щоб це було визначальним фактором. iPhone 15 Pro Max чудово підходить для повсякденного життя, але на ньому цілком комфортно грати. На жаль, виробники аксесуарів вже не випускають так багато геймерських приблуд, як це було в минулому, тому айфонам нема чим виділитися на тлі Android-смартфонів. Є й інші недоліки цього вибору: неможливість підключити провідну акустику без перехідників та повільна зарядка.

OnePlus 12

Один із нещодавніх завсідників у топах всіляких бенчмарків, включаючи AnTuTu. Він виглядає як звичайний смартфон, а не ігровий, але цілком придатний для довгого зарубу в шутерах, гонках та стратегіях. Про це свідчить вбудований магазин з іграми, а також ігровий режим, в якому продуктивність процесора та відеочіпа збільшуються, а повідомлення та дзвінки приходять тлом і не заважають. Також є великий і яскравий екран діагоналлю 6,82 дюйма з частотою оновлення 120 Гц, стереозвук з динаміків і модуль Bluetooth 5.4 з підтримкою кодека LDAC, завдяки якому звук може виводитися на бездротові навушники або колонки без втрати якості і майже без затримки. За рівнем автономності він значно випереджає більшість Android-смартфонів, хоч і трохи не дотягує до iPhone 15 Pro Max, а якщо раптом акумулятор раптово розрядиться в процесі гри, його можна зарядити від комплектного 100-ватного зарядника з нуля до ста відсотків приблизно за 20 25 хвилин або трохи повільної від 50-ватної бездротової зарядки, яку потрібно купувати окремо.

Black Shark 5 Pro

Щодо старої моделі, що вийшла наприкінці 2022 року. Бренд Black Shark належить компанії Xiaomi, і вона, ймовірно, не дуже вірить у суворо ігрові смартфони, раз не оновлює цю лінійку вже другий рік. З якогось боку це навіть добре, адже він досить продуктивний, з купою геймерських ніштяків, але при цьому коштує дешевше за актуальні флагмани, хоча і пропонує схожу продуктивність. У нього яскравий OLED-екран, процесор Snapdragon 8 Gen 1, дуже швидка 120-ватна зарядка, а на додаток можна придбати фірмові аксесуари, начебто чіпляється до корпусу кулера для додаткового охолодження.

Vivo x100s

Це найсвіжіший лідер рейтингу AnTuTu, і було б несправедливо не включити його у добірку найкращих геймерських смартфонів, адже за продуктивністю він обганяє навіть ті смартфони, що ув’язнені під ігри та оптимізовані для роботи під тривалим навантаженням. У ньому задіяний процесор MediaTek Dimensity 9300 Plus з графікою Mali-G720 Immortalis MP12, начинка охолоджується через камеру випаровування, тротлінгу немає навіть без вентилятора. Зовні він виглядає як середній смартфон: попереду це монобрусок майже без рамок, із закругленими боками та круглим вирізом для фронталки, а ззаду величезний камерний модуль із чотирма сенсорами, всім цим давно нікого не здивувати. Інші атрибути флагманів теж присутні і вони цінуються у геймерів: OLED-екран 6,78 дюйма по діагоналі з частотою оновлення 120 Гц, підтримка HDR+ та пікової яскравістю 3000 ніт, стереодинаміки, 12 або 16 ГБ оперативної 4.0, 100-ватна зарядка акумулятора на 5400 мА · год.

То що, ну?

Як ми бачимо, чисто ігрових смартфонів на ринку майже не залишилося, цей сегмент підтримується лише двома брендами – ROG Phone від ASUS та Nubia RedMagic від ZTE. Інші виробники плавно впровадилися в нього зі своїми флагманськими апаратами, які витримують довге навантаження в іграх без падіння продуктивності за рахунок продуманої системи охолодження та оптимізації ПЗ та «заліза», а також забезпечують пристойну автономність із високоємним акумулятором та швидкою зарядкою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ