Розкрито тактову частоту ядер чіпсету Dimensity 9400

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Очікується, що MediaTek випустить флагманський чіпсет Dimensity 9400 пізніше цього року. Чіп може дебютувати у складі смартфонів серії Vivo X200 і, якщо вірити витокам, складе конкуренцію Snapdragon 8 Gen 4 та Apple A18 Pro. Завдяки китайському джерелу інформації Digital Chat Station можна дізнатися деякі деталі апаратного забезпечення, які дозволять Dimensity 9400 стати потужним мобільним процесором. Джерело інформації також розкриває інформацію про частоту ядер чіпа.

Реклама

За даними Digital Chat Station, Dimensity 9400 під номером моделі MT6991 містить одне суперядро Cortex-X5 поряд із трьома ядрами Cortex-X4. Інсайдер згадує, що Cortex-X5 у своєму поточному стані працює з тактовою частотою близько 3,4 ГГц. Для порівняння, ядра Cortex-X4 у Dimensity 9300 працюють на частоті 3,25 ГГц. Таким чином, навіть у попередньому стані Dimensity 9400 має перевагу у тактовій частоті ядра. Ця перевага може стати ще більш суттєвою у серійних екземплярах.

З іншого боку, Dimensity 9400 може програти Snapdragon 8 Gen 4 за тактовою частотою, оскільки останній, як очікується, працюватиме на 4,2 ГГц для ядер продуктивності. Однак поки не можна точно сказати, який із двох чіпсетів буде швидше, оскільки Snapdragon 8 Gen 4 ймовірно використовує комбінацію ядер продуктивності та ефективності, тоді як Dimensity 9400 покладається виключно на продуктивні ядра, що потенційно компенсує нижчі тактові частоти.

Однак, незважаючи на високопродуктивну конструкцію ядра, Digital Chat Station повідомляє, що енергоспоживання майбутнього флагмана Mediatek буде помірним.

Крім того, Digital Chat Station підтверджує, що Dimensity 9400 вироблятиметься за техпроцесом TSMC N3 другого покоління. Очікується також, що і Snapdragon 8 Gen 4, і Apple A18 Pro використовуватимуть 3-нм техпроцес TSMC.

Схоже, що 2024 виявиться фантастичним роком для процесорів ARM, оскільки нас чекають не тільки великі оновлення в мобільному сегменті, але і на ПК також з’являються такі необхідні процесори на архітектурі ARM від Qualcomm і МедіаТек.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: