Смартфони

Функції штучного інтелекту в iOS 18 можуть вийти в статусі бета-версій

Share

В останньому випуску розсилки Марка Гурмана для Bloomberg він повідомляє , що довгоочікувані функції штучного інтелекту для iOS 18 та інших операційних систем Apple можуть бути випущені з позначкою “бета” або “попередній показ”.

Можливо, це ще одна ознака того, що Apple була зненацька захоплена революцією ШІ, і її заплановані на цей цикл функції ще недостатньо надійні і хороші, щоб випустити їх у вільному доступі, без позначення бета-версії.

Очікується, що Apple використовуватиме багатосторонній підхід, при якому деякі запити ШІ будуть оброблятися локально на пристрої, інші – передаватися для обробки в хмарну інфраструктуру компанії.

Залежно від завдання код, що виконується локально, визначатиме, чи може пристрій впоратися із запитом, чи його потрібно передати в бекенд Apple. Обробка пристрою може бути доступна тільки для нових пристроїв, таких як iPhone, iPad і Mac останніх одного-двох поколінь. Також повідомляється, що Apple готує спеціальну мініатюрну модель, призначену для Apple Watch.

Як стверджується, функції, засновані на штучному інтелекті, включатимуть резюмування текстових повідомлень і повідомлень, розшифровку голосових нотаток, редагування фотографій за допомогою штучного інтелекту, автоматичні відповіді на запропоновані повідомлення та оновлення для пошуку в Safari та Spotlight. Також планується оновити Siri. Користувачі також зможуть створювати нові варіації емодзі на льоту завдяки штучному штучному інтелекту.

Велике питання в тому, як Apple представить свою нову стратегію в області ШІ, адже вона стільки років розповідала про переваги того, що можна зробити на пристрої. Але тепер, в епоху генеративного ШІ, клієнти очікують від своїх пристроїв функцій, які в даний час можуть бути реалізовані лише за допомогою великої серверної хмари.

Хмара Apple працюватиме на власних чіпах у серверах компанії, але вона за визначенням буде менш конфіденційною, ніж якби дані взагалі не залишали ваш пристрій.

Ймовірно, iOS 18 також буде окремо вбудований чат-бот, що працює на базі технології ChatGPT від OpenAI. Схоже, що Сем Альтман може навіть з’явитися під час відеоролика на WWDC, щоб оголосити про співпрацю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOS
  • Останні записи

    У мережі з’явилися офіційні характеристики Galaxy Z Flip 6

    Samsung планує представити свій наступний смартфон Galaxy Z Flip 6 на майбутньому заході Galaxy Unpacked,…

    17.06.2024

    Samsung залишається на вершині ринку смартфонів у Європі, а Xiaomi та Redmi входить у топ-10

    На початку 2024 року європейський ринок смартфонів показав помірне зростання, збільшивши постачання на 2% порівняно…

    17.06.2024

    iPhone 15 застарів ще до виходу iPhone 16 без підтримки розумного ШІ від Apple

    В останні роки новини Apple вже не приваблюють десятки мільйонів людей по всій планеті, але…

    17.06.2024

    Меню «Пуск» у Windows 11 стане ще зручнішим завдяки новим оновленням

    Microsoft випустила чергове тестове оновлення ОС Windows 11 під номером 22635.3785, яке стало доступним у…

    17.06.2024

    Apple Watch 10 зазнають значних змін, але є і мінуси

    Компанія Apple має намір переробити корпус майбутніх ювілейних Apple Watch. Про це пише MacRumors. Свіжим…

    17.06.2024

    Київстар переводить абонентів на інший тариф без їхньої узгодження

    Абонентка мобільного оператора «Київстар» поділилася неприємною ситуацією, що трапилася з нею. Вона повідомила, що компанія…

    17.06.2024