Google створила десктопну операційну систему для смартфонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Google модифікувала операційну систему ChromeOS таким чином, що її вдалося запустити на смартфонах лінійки Pixel 8. Цей експеримент, за даними Android Authority , був продемонстрований на закритому заході.

Реклама

Звичайно, було б безглуздо використовувати десктопну ОС на невеликому екрані, тому інженери підключили до смартфона монітор. Таким чином, Pixel 8 використовувався як комп’ютер.

Аналогічний експеримент колись був у Microsoft, але він завершився після того, як компанія відмовилася від подальшого розвитку Windows 10 Mobile. Смартфони Samsung підтримують підключення до моніторів, і в даному випадку інтерфейс Android стає десктопним, що дозволяє комфортно працювати з деякими додатками (наприклад, офісними).

Поки невідомо, чи вийде з цього експерименту Google щось вартісне, але очевидно, що в компанії працюють над тим, щоб смартфон міг повноцінно замінити ноутбук чи комп’ютер. ChromeOS — відносно проста та невибаглива операційна система, оскільки вона побудована навколо браузера Chrome. Примітно, що в ChromeOS можна запускати Android-програми, тому було б цілком логічно реалізувати зворотну сумісність, коли Android-смартфони могли б працювати з ChromeOS.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ