Android 15 обіцяє покращити режим сну

Android 15 обіцяє покращити режим сну
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Android 15 додано новий API ZenDeviceEffects, який дозволяє стороннім додаткам змінювати налаштування екрану під час сплячого режиму. Раніше ця можливість була обмежена вбудованим додатком Digital Wellbeing. За допомогою цього API розробники можуть затемнювати шпалери, мінімізувати насиченість, пригнічувати навколишнє світло та вмикати темний режим. Це дозволяє їм створювати більш персоналізовані режими відходу до сну, які враховують не тільки час, але й інші фактори, такі як сканування міток NFC.

Крім того, можна створити режим відходу до сну з функцією “Не турбувати”, щоб гарантувати отримання лише важливих дзвінків і повідомлень. Користувачі можуть змінювати час активації режиму сну і налаштовувати різні параметри екрану, такі як відтінки сірого, темний режим, вимкнення постійно увімкненого дисплея і затемнення шпалер.

Раніше деякі розробники знаходили способи змінювати ці налаштування екрану у своїх додатках, але це вимагало деяких додаткових дозволів; з виходом Android 15 стороннім додаткам більше не потрібно використовувати такі обхідні шляхи. API ZenDeviceEffects тому що він надає загальнодоступний спосіб керувати цими налаштуваннями екрану.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий API ZenDeviceEffects вже доступний в Android 15 Developer Preview 2, але може бути доопрацьований Google до виходу стабільної версії. API включає в себе деякі відсутні функції, такі як зміни в наразі не функціонуючому темному режимі. Також очікується, що він відкриє доступ до додаткових ефектів ZenDeviceEffects, таких як вимкнення адаптивної яскравості, пробудження за дотиком, пробудження за нахилом, сенсорна взаємодія, мінімізація використання радіо та максимізація режиму сну.

Розширені можливості сторонніх додатків контролювати налаштування екрану режиму сну нададуть користувачам більше можливостей для налаштування режиму відходу до сну відповідно до їхніх потреб і звичок. Google розширює свій API, щоб дозволити стороннім розробникам робити більше з екраном режиму сну пристрою, що допоможе поліпшити якість сну і загальне самопочуття користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОitsider.com.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.