Смартфони з технологією eSIM 2024: віртуальна сім-картка, як користуватися

Смартфони з технологією eSIM 2024: віртуальна сім-картка, як користуватися
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасна технологія eSIM спрощує процес підключення до мобільного зв’язку та відкриває нові можливості для різних пристроїв. Така функція вже реалізована в телефонах, смарт-годинниках та планшетах.

Якщо в установках пристрою зазначено, що підтримується віртуальна eSIM, можна обійтися без фізичної сім-картки та залишатися на зв’язку. Розбираємось, як використовувати вбудовану SIM-карту та в яких смартфонах вона передбачена.

Що таке eSIM і як працює

Технологія eSIM має на увазі наступне:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • SIM-карта інтегрована безпосередньо в електронну плату пристрою, а не є окремим фізичним носієм;
  • можна активувати мобільний зв’язок без необхідності вставляти пластикову SIM-картку в слот;
  • вбудований чіп програмно конфігурується під оператором зв’язку;
  • Для активації eSIM користувачеві потрібно сканувати QR-код або ввести код активації, наданий оператором.

У «розумному» годиннику eSIM забезпечує автономний стільниковий зв’язок, дозволяючи здійснювати дзвінки та відправляти повідомлення без прив’язки до смартфону.

Користувач може легко змінити оператора, не змінюючи фізичну SIM-картку. Це особливо зручно при подорожах до інших країн.

Вбудована eSIM займає менше простору, ніж традиційна SIM-картка, що дозволяє виробникам створювати більш компактні та тонкі пристрої.

Оскільки віртуальна карта інтегрована в пристрій, вона не може бути втрачена або пошкоджена як знімна.

Деякі пристрої підтримують кілька eSIM, тому іноді на гаджеті доступне використання більше одного телефонного номера.

Як налаштувати eSim на смартфоні

Основні аспекти:

  • телефон повинен підтримувати необхідну технологію – це, як правило, нові моделі флагманських смартфонів від Apple, Samsung, Google та інших виробників;
  • можливо, потрібно буде зв’язатися з вашим оператором мобільного зв’язку і попросіть активувати eSIM для вашого номера телефону – вам можуть надати QR-код або дані для активації;
  • на гаджеті перейдіть в налаштування до розділу стільникового зв’язку;
  • виберіть опцію «Додати або активувати eSIM».

Щоб підключити eSIM вручну, відкрийте на телефоні розділ “Мережа та Інтернет” – знаходиться в меню “Налаштування”. Потім натисніть кнопку «Мобільна мережа».

Завантажте SIM-картку. Якщо потрібно, введіть код активації. Далі eSIM зареєструється в мережі – зазвичай процес не займає більше однієї хвилини. Тепер eSIM готова до використання – перевірте працездатність та правильність налаштувань, здійснивши тестовий дзвінок будь-кому.

Особливості та нюанси використання eSim

Швидко поміняти пристрій не вийде — потрібне перепідключення, оскільки eSIM прив’язана не лише до даних абонента, а й певного смартфону.

Цю технологію підтримують не всі оператори. Актуальну інформацію слід уточнювати у вашому салоні зв’язку.

На відміну від простої заміни фізичної SIM-карти, при переході на новий смартфон необхідно щоразу налаштовувати підключення eSIM, дотримуючись описаного в попередньому розділі алгоритму.

Інші формати сім-карт

Крім eSim, існують:

  • традиційна знімна SIM-карта 25 x 15 мм, яка вставляється в слот на корпусі пристрою та використовується у застарілих моделях мобільних телефонів;
  • microSIM – зменшена версія стандартної SIM-карти, розміром 15 x 12 мм, застосовується у багатьох сучасних смартфонах;
  • nanoSIM – ще більш мініатюрна SIM-карта габаритами 12,3 x 8,8 мм, реалізована у більшості флагманів.

Google Pixel 7 – флагманський рівень якості

Доступний і функціональний пристрій Google Pixel 7, представлений у білому та чорному кольорах, приємно дивує сучасними функціями. Підтримуються мережі різних стандартів від 2G до сучасного протоколу 5G. Доступна до використання електронна eSIM.

Дисплей відмінної якості з технологією AMOLED має діагональ 6,3 дюйми. Такий екран досить великий для перегляду контенту та використання програм.

На дисплеї відображається широкий спектр яскравих та насичених кольорів із високою контрастністю. Висока роздільна здатність Full HD+ на 2400 x 1080 пікселів гарантує хорошу деталізацію. Частота оновлення екрану складає 90 Гц – анімація плавна, приємна для очей. Екран захищає від подряпин скло Gorilla Glass Victus.

особливості:

  • чіп Google Tensor G2 гарантує швидку роботу телефону;
  • об’єму пам’яті достатньо для плавного завантаження та роботи додатків – 8 ГБ оперативна та 128 ГБ вбудована.

Навіть якщо відкрито відразу кілька програм, між ними можна швидко перемикатися та ефективно працювати у кожній.

Камерна система складається з об’єктивів 50+12 Мп. Передня камера має роздільну здатність 10,8 Мп. З креативною зйомкою проблем не виникне — знімки та відео будуть насиченими та якісними навіть за недостатнього освітлення завдяки оптичній стабілізації зображення, яка компенсує тремтіння камери під час руху. За допомогою цифрового масштабування до 8x можна збільшувати об’єкти без втрати якості зображення.

Місткість батареї становить 4355 мА·год, що забезпечує нормальну автономність. Підтримуються швидка та бездротова зарядка.

Існує розпізнавання обличчя та сканер відбитків пальців, інтегрований в екран. Стандарт IP68 надає смартфону стійкість до води та пилу.

Високошвидкісне та стабільне підключення до інтернету та інших пристроїв досягається завдяки стандартам 5G, Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.2.

Apple iPhone 15 Pro – естетичний та продуктивний, з технічними перевагами

Флагманський смартфон Apple iPhone 15 Pro 256 ГБ представлений в універсальному чорному, стильному білому та нейтральному синьому відтінках. Передбачено вбудовану віртуальну сім-карту. Підтримуються усі сучасні стандарти мереж, 5G.

Дизайн виконаний у мінімалістичному стилі, з елементами зі скла та титану. Корпус не тільки гарний, але й довговічний – стандарт захисту IP68 забезпечує захист від пилу та вологи.

Параметри дисплея:

  • діагональ 6,1 дюймів підійде для жіночої та чоловічої руки;
  • технологія AMOLED гарантує чіткість та яскравість зображення;
  • роздільна здатність 2556 x 1179 пікселів відповідає за деталізацію та насиченість відтінків;
  • частота оновлення екрану комфортна та приємна для очей – 120 Гц.

Місткість батареї – 3274 мА · год. Процесор Apple A17 Pro та 8 ГБ оперативної пам’яті гарантують швидкодію в режимі багатозадачності. Вбудована пам’ять 256 ГБ дозволяє зберегти безліч файлів.

Основна камерна система пропонує різноманітні функції зйомки. Щоб фотографії були ще якіснішими, використовуйте можливості оптичного масштабування та автофокусування.

Samsung Galaxy S24 Ultra – флагман, в якому є все необхідне

У телефоні Samsung Galaxy S24 Ultra можна активувати мобільний зв’язок без пластикового модуля завдяки підтримці eSim.

Модель виконана у класичному дизайні. Пристрій представлений не тільки у сірому відтінку, але й у фіолетовому та чорному кольорах. Міцний корпус титану пристрою передбачає довговічну експлуатацію. Елементи зі скла додають естетичності та привносять преміальний акцент. Передбачено стандарт надійного захисту від вологи та пилу – IP68.

особливості:

  • 6,8-дюймовий AMOLED-екран;
  • роздільна здатність – 3120×1440 пікселів;
  • частота поновлення 120 Гц;
  • потужний чіп Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 із 8 ядрами;
  • графіка Adreno 750;

Технологія екрану дозволяє виводити насичене, деталізоване та реалістичне зображення. Плавна анімація знижує навантаження на очі.

Передбачено значний обсяг доступного простору для зберігання – 12 ГБ оперативної та 256 ГБ вбудованої пам’яті;

Камерна система має роздільну здатність 200+50+12+10 Мп. Можна знімати чітке відео у форматі 8K.

Акумулятор ємністю 5000 мА·ч оснащений технологіями швидкого, реверсивного та бездротового заряджання.

Операційна система Android 14 із оболонкою One UI 6.1 забезпечує інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Сучасні комунікаційні модулі, включаючи 5G, Wi-Fi 6/6E, Bluetooth 5.3 та NFC, пропонують стабільне підключення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.