Новий процесор Snapdragon X Plus: 10-ядерний процесор, однакові GPU і NPU

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Snapdragon X Elite поки що є єдиним продуктом у новій лінійці чіпсетів Qualcomm, орієнтованих на Windows, але це не назавжди. З’явилися подробиці про модель Plus, але перш ніж ми перейдемо до них, ми повинні спочатку розібрати специфікації Elite.

Назва Snapdragon X Elite насправді використовується для трьох чіпів. Всі вони мають 12 ядер процесора, 42 МБ кеш-пам’яті та графічний процесор, який забезпечує продуктивність 45 TOPS. Однак процесор і графічний процесор працюють на різних тактових частотах.

Ознайомтеся з таблицею нижче, щоб дізнатися більше про ці три версії. Snapdragon X Plus схожий на найнижчу з версій Elite, за винятком того, що він має 10 ядер процесора замість 12.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очевидно, Qualcomm за лаштунками демонструє порівняння в бенчмарках, щоб порівняти чіпи Elite і Plus. Схоже, що порівняння проводиться з топовим чіпом Elite, який працює на частоті 3,8 ГГц на всіх ядрах і 4,2 ГГц з двома активними ядрами (проти 3,4 ГГц і без розгону для Plus).

Ви можете побачити це в більш високих однопотокових результатах в Geekbench і Cinebench. Багатопотокові результати набагато вищі для Elite, звичайно, враховуючи два додаткових ядра і вищі тактові частоти. Вони на 18% вищі в Geekbench MT і на вражаючі 38% вищі в Cinebench MT.

Продуктивність графічного процесора також відрізняється – 4,6 TFLOP для топового чіпа Elite і 3,8 TFLOP для двох інших Elites і Plus. Як результат, частота кадрів у 3DMark Wild Life Extreme падає з приблизно 42 кадрів в секунду до приблизно 37 кадрів в секунду. Всі чіпи Snapdragon X мають однаковий NPU, який забезпечує 45 TOPS продуктивності.

Qualcomm ще офіційно не представила Snapdragon X Plus, і перші продукти з чіпом X-серії все ще існують лише у вигляді чуток. Ми чули, що Samsung і Lenovo працюють над ноутбуками з новими чіпами. Звичайно, багато інших компаній теж, просто вони тримають витоки під контролем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.