6 недорогих смартфонів з Google Pay

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Безконтактна оплата за допомогою смартфонів з NFC і банківських гаманців або Google Pay встигла вкоренитися в трьох міських видах транспорту Києва і потроху проникає в регіони. Днями відбувся запуск безконтактної оплати в трамваях Львова, про таку можливість замислюються (або перебувають у стані впровадження) й інші міста країни. Якщо у вас ще немає смартфона з такою можливістю, і ви подумуєте про недорогий апгрейде ця добірка для вас.

НВ підібрало 6 привабливих, на наш погляд, недорогих моделей з ціною до 7 000 грн. NFC у недорогій техніці ігнорують такі популярні в нижньому і середньому сегменті виробники, як Xiaomi і Meizu, тому в цій підбірці не буде їх засилля, що стало звичним для бюджетних пристроїв. Традиційно в добірку потрапили моделі не старше минулого року і з більш-менш свіжою начинкою і підтримкою 4G.

Бюджетно: Blackview BV6000s Red

Але, як ми вже раніше писали, це найпривабливіша, на наш погляд, з найдешевших моделей з NFC. Тут всього 2 ГБ ОЗУ і дисплей зі скромною діагоналлю 4,7 дюймів, зате це все коштує недорого, упаковано в захищений корпус і забезпечено великою батарейкою (4 500 мА-г). З таким можна у вогонь, воду, мідні труби і в інтернет на дві доби. Головне під танки не кидатися і горіхи дисплеєм вниз не колоти – екран із захисним склом Gorilla 3 таких геройств не оцінить. А в піщану бурю і на підводне полювання можна – корпус захищений за стандартом IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ціна: 4 000 грн.

Красиво: Huawei P10 Lite

Я не можу пояснити свою любов до дизайну Lite-версій P-серії Huawei. Начебто з флагманами у них нічого спільного, але як бачиш на прилавку магазину, так і тягнешся до нього. Huawei P20 Lite за мало грошей поки що не купити, а от торішню модель можна. Тут 3 ГБ ОЗУ, корпус божевільного блакитного кольору, поки ще одинарна камера і 5,2-дюймовий FullHD-дисплей. За свої гроші – не межа мрій за «залізом», але якщо хочеться чогось красивого і ірраціонального, то це саме той варіант.

Усередині стоїть процесор HiSilicon Kirin 658 (в минулому році був середнячком у виконанні Huawei), основна камера 12-мегапіксельна, виробник заявляє, що вона прекрасно знімає в умовах слабкого освітлення, найімовірніше на тлі конкурентів це дійсно так, Huawei здорово просунулися у фотозйомці за останні декілька років. Фронталка – 8 МП, і в цьому виробник теж зазвичай молодець. Є датчик відбитків пальців. Дисплей прикритий «захисним подвійним 2.5D-склом». Акумулятор – 3 000 мА-г. Швидка зарядка присутня, як і підтримка 5 ГГц Wi-Fi.

Ціна: 7 000 грн.

Автономно (і без істотних компромісів): Motorola Moto E4 Plus

Motorola Moto E4 Plus вийшов у світ в липні минулого року. Смартфон оснащується 5,5-дюймовим IPS-дисплеєм (ні, ще не «безрамковим») з HD роздільною здатністю, 3 ГБ оперативної пам’яті і основною камерою на 13 МП. З цих цифр можна зрозуміти, що якістю екрану пристрій не балує (око буде «чіплятися» за пікселі при їх щільності 267 точок на дюйм), зате хизується розмірами, та й зайвої продуктивності у Mediatek MT6737 не зажадає. Останній зірок з неба не хапає як у частині енергоефективності, так і у частині продуктивності. Це гарне рішення для пристроїв такої цінової категорії.

Але головна характеристика цієї моделі – акумулятор 5 000 мА-г. Працювати буде більше двох днів. Якщо, звичайно, не будете насідати на іграшки.

Смартфон закутий в алюмінієвий корпус, дисплей прикриває скло Gorilla третього покоління. Ну і куди ж без датчика відбитків пальців.

Ціна: 5 500 грн.

Сучасно: Huawei P Smart

Коли зовнішність – не головне, але насправді трішечки головне, тобто на красу плювати, але душа просить виділитися, можна звернути увагу на Huawei P Smart. Тут і дві камери (13 + 2 МП), і безрамковий дисплей з роздільною здатністю FullHD+. Вирізу в дусі iPhone X немає, але вже повірте досвіду НВ, це і на благо як мінімум доти, доки немає підтримки цієї опції на рівні Android.

Корпус металевий, дисплей великий (5,65 дюйма), акумулятор… як акумулятор 3 000 мА-г, але в парі з процесором HiSilicon Kirin 659 (виконаний за техпроцесом 16 нм) працює свій день. На місці датчик відбитків пальців, 3,5 аудіовихід при ньому (в пристроях середньої цінової категорії Huawei його поки що не позбувається).

Ціна: 7 000 грн.

Ностальгічно: Nokia 5

У кожного є право на ностальгію, навіть якщо ти китайський виробник смартфонів без жодного відношення до бренду. HMD Global в минулому році випустив на ринок досить широку лінійку пристроїв Nokia, яку багато в чому розкритикували за співвідношення ціна/якість (особливо якість камери), але все одно більш-менш купували ( 1% ринку за підсумками року !).

Nokia 5 була представлена ​​в лютому минулого року, на ринок вийшла в липні. Доступна в двох версіях – з 2 і 3 ГБ оперативної пам’яті з ціною трохи більше 4 700 та 5 700 відповідно. Екран простий – HD роздільна здатність, 5,2 дюйма, IPS, але є поляризаційний шар. Акумулятор – 3 000 мА-г, процесор Qualcomm Snapdragon 430. Процесор за продуктивністю зірок не хапає, це среднячок ближче до бюджетників, але якщо вам не в «головну гонку світу», то зійде. 13-мегапіксельна камера пристрою не здобула прихильності у авторів оглядів. Але якщо закрити очі на це і розуміти, що частина грошей піде «за легендарну Nokia», то можна брати. Тим більше що дизайн у смартфона непоганий, є датчик відбитків пальців і алюмінієвий корпус.

Ціна 4 700 та 5 700.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.