В мережі з’явилися нові подробиці про Snapdragon X Plus

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Індустрія ARM-процесорів для ноутбуків нудиться в очікуванні виходу сімейства чіпів Qulacomm Snapdragon X, яке має скласти конкуренцію актуальним рішенням від Apple. Розбираємось, чим здивує користувачів молодша модифікація – Snapdragon X Plus.

Згідно з новим витоком з Geekbench 6, X Plus отримає десять процесорних ядер, розділених на два кластери (6P+4E) — всього на два продуктивні ядра менше, ніж у старшого чіпа Snapdragon X Elite. Очікується, що максимальна частота ядер становитиме 3,42 ГГц.

Портал Wccf Tech вказуєна те, що ми можемо побачити відразу дві версії X Plus, розділені за продуктивністю задач штучного інтелекту. Тим не менш, ця інформація навряд чи відповідає дійсності, оскільки поділ моделей виключно за кількістю блоків нейронного процесора є неефективним з маркетингової точки зору.

Для більшості користувачів швидкодія в ШІ-обчислення зовсім не є визначальним фактором у виборі процесора: нейронний блок просто не використовується при роботі системи, стандартних додатків та ігор. Цілком ймовірно, що експертів збили з пантелику різні результати X Plus в Geekbench ML, проте вони обумовлені використанням різних програмних інтерфейсів – DirectML Inference (машинне навчання виконується графічним прискорювачем) і CPU Inference (використовується центральний процесор).

Таким чином, очікується, що Qualcomm представить лише дві версії своїх нових чіпів. X Plus і X Elite стануть чудовою альтернативою процесорам Apple M, яка приносить усі переваги (і обмеження) архітектури ARM на Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.