Android 15: п’ять найкращих нововведень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року Google анонсував випуск чергової версії своєї операційної системи для мобільних платформ, який запланований на початок літа. За прогнозами експертів Android 15 порадує користувачів безліччю нових функцій. Отже, що буде нового.

Пошук деактивованого пристрою

Гаджети на Android 15 буде найлегше знайти. Для цього в нову ОС вбудували спеціальний програмний механізм, що дозволяє шукати втрачені аксесуари, навіть коли вони вимкнені. Функціонал отримав назву API Powered Off Finding, а наявна інформація вказує на те, що він працює за тим же принципом, що і аналог на iOS.

Супутниковий зв’язок

Довго реалізацію супутникового зв’язку на серійних смартфонах називали неможливою. Схоже, що розробники компанії Google вирішили це завдання, з яким раніше частково впоралися з Apple. Однак конкуренти останніх пішли далі, заявивши, що зможуть впровадити супутниковий зв’язок у кожен смартфон на ОС Android 15.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачається, що такий зв’язок функціонуватиме і в Україні. При цьому в США цей функціонал забезпечуватиме компанія T-Mobile.

Стан АКБ

В операційній системі Android 15 анонсована опція, що дозволяє дізнатися ступінь зношування штатного акумулятора смартфона. Цей параметр відображатиметься у відповідному розділі за промовчанням.

Зазначимо, раніше деякі компанії вже інтегрували подібний функціонал у свої фірмові оболонки. Відмінним прикладом цього може бути продукція бренду Huawei.

Секретний профіль

Оновлений Android дозволить створювати пару профілів, один із яких буде “парадним”, а інший – максимально особистим. Останній розрахований те що, що можна буде приховати конфіденційну інформацію на кшталт паролів, банківських реквізитів, контент, не розрахований на сторонніх тощо.

Сама операційна система буде працювати в штатному режимі, але після оновлення в ній з’явиться секретний розділ, а користувач вирішуватиме, що в нього розміщувати.

Вибір голосового помічника

В Android 15 буде реалізована можливість встановлення та використання сторонніх голосових помічників. За умовчанням таким залишиться фірмовий асистент Google, але користувач зможе замінити його на більш звичного або зручного помічника на свій розсуд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.