На Android-смартфони з’явиться популярна функція з iPhone 15 Pro

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.
Компанія Google розпочала розгортання нового відеокодека для покращеної сумісності з YouTube та іншим контентом. Про це пише 9to5Google.

Як відомо, нещодавно YouTube розпочав перехід на відеокодек AV1, який все частіше називають наступним великим кроком у індустрії контенту. Однак на смартфонах та планшетах його підтримка – рідкісний випадок, оскільки AV1 потребує апаратної сумісності. Наприклад, Apple додала кодек лише в iPhone 15 Pro, оскільки його чіп A17 Pro апаратно підтримує AV1.

Тепер стало відомо, що Google знайшла спосіб забезпечити програмну сумісність вже існуючих Android-смартфонів з AV1. Для цього компанія провела спільну роботу з командою VideoLAN (творці плеєра VLC) і почала поширювати їх програмний декодер dav1d у свіжому оновленні Google Play.

Реклама

Найближчим часом усі смартфони під керуванням Android 12 та новіші зможуть відтворювати AV1-відео з YouTube та інших джерел. Більшість із них отримають підтримку як мінімум 720p30fps. Надалі, коли YouTube повністю перейде на AV1, це оновлення дозволить комфортно дивитись ролики навіть зі старих смартфонів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: