Смартфони

Google Pixel 8 кращий, ніж він має бути у 2024 році

Share

Google Pixel 8 став одним із найкращих смартфонів 2023 року. Компактні розміри, відмінна камера та першокласне програмне забезпечення робили його дуже привабливою покупкою – особливо за роздрібною ціною всього 699 доларів.

Але минуло вже п’ять місяців з моменту виходу Pixel 8, і багато що змінилося. Samsung випустила свою серію Galaxy S24, OnePlus не відстає, і ми швидко отримуємо уявлення про те, як виглядатиме Google Pixel 9. З огляду на все це я вирішив вставити SIM-карту назад у Pixel 8, щоб подивитися, як телефон виглядатиме в 2024 року.

Що мені, як і раніше, подобається в Google Pixel 8

Пройшло чимало часу з тих пір, як я востаннє користувався Google Pixel 8, але за останні кілька тижнів, коли я знову звернувся до телефону, я жодного разу не відчув себе не у своїй тарілці. З Pixel 8 так легко жити. Тут немає крутих кривих навчання, немає дивних програмних перешкод, які потрібно подолати, і немає апаратних проблем, які б зламати життя. Все в телефоні просто працює, і у квітні 2024 року він такий самий легкий, яким я його пам’ятаю у жовтні 2023 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Pixel 8 має кілька особливих переваг, одна з яких – його розмір. Для людини, яка регулярно користується iPhone 15 Pro Max, повернення до Pixel 8 стало задоволенням. Він легко поміщається в кишеню, і я можу легко користуватися ним однією рукою. Але при діагоналі 6,2 дюйми екран не здається тісним. За останні кілька тижнів я переглянув безліч відеороликів на YouTube і зіграв занадто багато матчів у Marvel Snap на телефоні, і жодного разу не відчув, що мені потрібно більше місця. Це справді чудовий розмір, і це одна з моїх улюблених речей у телефоні.

Ще одна причина, через яку Pixel 8 так легко переглядати, – це його програмне забезпечення. Смак Android 14 від Google залишається одним із моїх улюблених. Вона чиста, проста та дуже зручна у використанні. На відміну від One UI від Samsung або OxygenOS від OnePlus, які, як мені здається, доводиться допрацьовувати та налаштовувати, щоб вони працювали так, як я хочу, програмне забезпечення Google Pixel не потребує зусиль. Мені не доводиться приховувати дублюючі додатки, ігнорувати десятки функцій, які я ніколи не використовуватиму, або щось таке. Це просто чудово.

З моменту виходу Pixel 8 однією з найбільших нових програмних функцій, що він отримав, стала функція Circle to Search. З’явившись на Galaxy S24 у січні, функція Circle to Search виявилася напрочуд зручним інструментом на Pixel 8. Я не користуюся ним постійно, але щоразу, коли це відбувається, він справляє на мене враження. Це також моя улюблена функція Pixel. Вона корисна, коли я хочу її використати, але коли вона мені не потрібна, вона зникає з поля зору.

І, звичайно, камера. Основна 50-мегапіксельна камера, як і раніше, тішить око. Це далеко не найпросунутіша система камер у телефонах на сьогоднішній день, але вона залишається однією з моїх коханих.

Чи найкраща це камера для зумування? Не зовсім. Ярлик 2x зуму в камері працює добре, і навіть при 8-кратному зумі – максимальному для телефону – знімки залишаються придатними для використання. Але якщо ви захочете піти далі, то вам не пощастить. 12-мегапіксельна ультраширока камера також не найкраща з усіх, що ми коли-небудь бачили. Але знаєте, що? Все це мене не турбує, коли я користуюся Pixel 8. Якщо я роблю знімок за допомогою цього телефону, є всі шанси, що я задоволений кінцевим результатом. Pixel 8 відмінно справляється з нічною зйомкою, легко обробляє об’єкти, що рухаються, а його кольори просто прекрасні – в них дотримався відмінний баланс реалістичності і жвавості.

Зрештою, Magic Editor від Google продовжує вражати. Хоча мене не хвилює переміщення об’єктів на моїх фотографіях або зміна вигляду неба (хоча ці функції вражають), його стирання об’єктів неймовірно потужний. Будь то пластиковий пакет, сміттєвий бак або інший непривабливий об’єкт, Magic Editor чудово справляється з його видаленням та заповненням фону з дивовижною точністю. Це не завжди ідеально, але це одна із функцій штучного інтелекту, якої мені дуже не вистачає в iPhone.

Мої найбільші проблеми з Pixel 8

Як багато похвал на адресу Google Pixel 8! Чи це означає, що він ідеальний? Не зовсім. Як би мені не подобалося користуватися Pixel 8, телефон має кілька очевидних недоліків.

Як не дивно, одним із них є дизайн. Як би мені не подобався розмір Pixel 8, інші аспекти дизайну мене засмучують – зокрема закруглені кути. Мені здається, вони надають Pixel 8 дуже милу, м’яку естетику. Проте практично вони можуть зробити утримання телефону дивно складним. Телефон зручно лягає у долоню, але часто відчуваю, що мені доводиться перебудовувати хват.

Можливо, це тому, що я звик до плоских країв таких телефонів, як iPhone 15 Pro та Galaxy S24 Plus, але повернення до гладкої, округлої рамки Pixel 8 не було цілком ідеальним. Ходять чутки, що Google Pixel 9 отримає плоску рамку, як у Apple і Samsung, і я з нетерпінням чекаю на це.

Говорячи про проблеми, поговоримо про час автономної роботи. Воно… гаразд. Коли Енді робив огляд Pixel 8 у жовтні минулого року, йому вдалося протриматися на одній зарядці “глибоко за другий день”. На мій досвід, Google Pixel 8 тримається близько дня, і все. Це цілком нормальний час автономної роботи, але у світі, де телефони аналогічної цінової категорії, такі як OnePlus 12R, мають набагато більшу витривалість, це важко не помітити.

Ще більше роздратування викликає те, як повільно заряджається Pixel 8. Дротова зарядка потужністю 27 Вт не є вражаючим показником у 2024 році. Знову ж таки, коли є такі варіанти, як OnePlus 12R з 80-ватною швидкістю зарядки, повернення до чогось настільки повільного може засмутити. Мені, як і раніше, подобається можливість бездротової і зворотної бездротової зарядки, але я дійсно хотів би заряджати Pixel 8 набагато швидше, ніж зараз.

Нарешті, я хотів би поговорити про чіп Tensor G3, на якому працює Google Pixel 8. Він продовжує залишатися суттєвим покращенням у порівнянні з попередником Tensor G2. В цілому він працює плавно, не нагрівається до дискомфорту, і я не стикався з такою кількістю багів/глюків, як у Pixel 7 Pro. Однак це не означає, що він є ідеальним.

Хоча це не така велика проблема, як у серії Pixel 7, Google Pixel 8 все ж таки нагрівається – помітно сильніше, ніж телефони з останніми чіпами Qualcomm. Підключіть його до зарядки на кілька хвилин або зіграйте пару раундів у Marvel Snap, і ви не зможете ігнорувати нагрівання Pixel 8. Я також зіткнувся з кількома невеликими програмними проблемами – наприклад, програми ненадовго блокувалися на пару секунд – і ігри не відчуваються так плавно, як на телефонах із Snapdragon 8 Gen 3. У цьому немає нічого страшного, але всі вони нагадують про те, що Google ще є куди рости з Tensor.

Чи коштує Pixel 8 того у 2024 році?

Перегляд Google Pixel 8 був цікавим досвідом. Логічна частина мого мозку розуміє, що якби я рекомендував телефон комусь сьогодні, то мав би найкращі варіанти.

Samsung Galaxy S24 коштує всього на 100 доларів дорожче і має потужніший процесор. Крім того, в ньому є відповідна телекамера, найкращий час автономної роботи, приємніший екран і власний набір штучного інтелекту Samsung. OnePlus 12 коштує 699 доларів за Pixel 8 (якщо ви скористаєтеся відмінною акцією OnePlus по trade-in) і має цілу низку переваг – чи то чіп Snapdragon 8 Gen 3, провідна зарядка потужністю 80 Вт або відмінна система камер. Для багатьох людей будь-який з цих двох телефонів, швидше за все, буде більш розумною покупкою, ніж Pixel 8.

Але навіть незважаючи на це є щось, що я знаходжу таким приємним в Pixel 8. Можливо, це першокласне програмне забезпечення Google. Можливо, справа у крихітному, чудовому розмірі, який є справжньою рідкістю у 2024 році. Можливо, частково справа у високій якості камери. З технічної точки зору Google Pixel 8 має свої недоліки. Але коли я беру в руки Pixel 8 і згадую все те, що він робить, ці проблеми відходять на другий план.

Мені потрібно вийняти SIM-карту з Pixel 8, щоб протестувати інший телефон, але я не хочу цього робити. Простіше кажучи, я не хочу припиняти користуватися Pixel 8. І якщо врахувати всі способи аналізу та огляду смартфонів у 2024 році, я думаю, що це одна з найкращих ознак того, що Google зробила щось правильно.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Google Pixel
  • Останні записи

    Ексклюзив: в мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024