Смартфони

Чутки: в Android 15 з’явиться функція зарядки по NFC

Share

Про можливе нововведення в наступній версії ОС розповів техноблогер Мішаал Рахман. Він виявив у коді “бети” Android 15 згадку відповідної технології і припустив, навіщо це потрібно, якщо на ринку вже є популярний стандарт Qi.

Стандарт передачі енергії по NFC називається WLC. Вперше про нього заговорили у 2020 році, але особливого поширення технологія не набула. Однак у публічній “беті” Android 15 застосунок, що відповідає за роботу NFC, тепер включає клас NfcCharging. Він запускає і зупиняє зарядку, зчитує інформацію про процес і виконує інші подібні функції.

Рахман припустив, що Google згадала про WLC через Bluetooth-трекери. Деякі з них взагалі не можна зарядити, а вбудувати в них індукційну котушку Qi неможливо через її великий розмір. При цьому діаметр антени WLC може становити менше сантиметра, а потужність зарядки – близько 1 Вт на відстані до 2 см.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До того ж WLC можна використовувати зі стилусами, навушниками та розумними годинниками, зокрема й для передачі даних. Це допоможе заощадити місце в корпусах компактних пристроїв, використовуючи одну антену і для зарядки, і для обміну інформацією. Сама Google припущення техноблогера не прокоментувала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AndroidNFC
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024