Чутки: в Android 15 з’явиться функція зарядки по NFC

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про можливе нововведення в наступній версії ОС розповів техноблогер Мішаал Рахман. Він виявив у коді “бети” Android 15 згадку відповідної технології і припустив, навіщо це потрібно, якщо на ринку вже є популярний стандарт Qi.

Стандарт передачі енергії по NFC називається WLC. Вперше про нього заговорили у 2020 році, але особливого поширення технологія не набула. Однак у публічній “беті” Android 15 застосунок, що відповідає за роботу NFC, тепер включає клас NfcCharging. Він запускає і зупиняє зарядку, зчитує інформацію про процес і виконує інші подібні функції.

Рахман припустив, що Google згадала про WLC через Bluetooth-трекери. Деякі з них взагалі не можна зарядити, а вбудувати в них індукційну котушку Qi неможливо через її великий розмір. При цьому діаметр антени WLC може становити менше сантиметра, а потужність зарядки – близько 1 Вт на відстані до 2 см.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До того ж WLC можна використовувати зі стилусами, навушниками та розумними годинниками, зокрема й для передачі даних. Це допоможе заощадити місце в корпусах компактних пристроїв, використовуючи одну антену і для зарядки, і для обміну інформацією. Сама Google припущення техноблогера не прокоментувала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.