HarmonyOS NEXT вийде цього року. Чого чекати від нової ОС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стала відома дата запуску операційної системи HUAWEI HarmonyOS Next, яка стане новим конкурентом популярних ОС Android і iOS. Нова система обіцяє збільшити швидкість роботи на 30% і максимально обірвати зв’язок із “зеленим роботом”.

Генеральний директор HUAWEI Consumer Business Group Юй Чендун оголосив, що перехід на HarmonyOS Next почнеться з випуску бета-версії операційної системи для розробників у другому кварталі 2024 року, тоді як версія для споживачів стане доступною в четвертому кварталі.

Нагадаємо, що розробка HarmonyOS почалася ще 2015 року. Спочатку ОС призначалася для інтернету речей, проте запроваджені 2019 року санкції змусили китайську компанію прискорити процес створення ОС, і вже через чотири місяці було випущено її першу версію. Як і Android, HarmonyOS побудована на базі операційної системи Linux з відкритим вихідним кодом і налічує вже понад 380 000 сертифікованих розробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз HarmonyOS займає 16% ринку і поступово наближається до 20%-ї частки Apple на китайському ринку. На світовому ринку китайській ОС належать 4%, порівняно з 23% у iOS і 74% у Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.