Функції iOS 18: Штучний інтелект та підтримка старих iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви стежите за новинами зі світу Apple, то напевно вже чули різні чутки та витоки про те, що на нас чекає. Але зараз я постараюся зібрати все докупи і поділитися з вами найсмачнішими подробицями!

Прикиньте, iOS 18 можна буде замінювати фон на фотках прямо в додатку “Фото”. От би ще навчитися так само легко змінювати фон у реальному житті – сфоткався на тлі сміття, а потім раз – і ти вже на Мальдівах!

Коли чекати на iOS 18?

Почнемо з головного – дати виходу iOS 18. Як завжди, першу бету ми побачимо на літній презентації Apple, яка традиційно відбувається на початку червня. Якщо вірити календареві та інсайдерам, то це станеться 3 червня.

Вже ввечері того ж дня девелопери зможуть поставити першу версію тесту і подивитися, що там нового. Ех, як же я чекаю на цей момент!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидка зарядка для всіх iPhone на iOS 18

Тепер про деякі нові фішки iOS 18, які поки що звучать трохи фантастично. Ось, наприклад, кажуть, що всі iPhone, які отримають iOS 18, зможуть заряджатися швидше через провід. Зараз мій 14 Pro Max заряджається максимум на 27 Вт, навіть якщо встромити 30-ватний блок. А в iOS 18 начебто ліміт піднімуть до чесних 30 Вт.

Щоправда, поки незрозуміло, чи працюватиме це тільки на нових iPhone 16 або на всіх підтримуваних моделях. Але в будь-якому випадку дуже круто, якщо зарядка стане ще швидше! Особисто мені цього часом не вистачає.

Штучний інтелект у iOS 18

Найпроривніші зміни в iOS 18 будуть пов’язані зі штучним інтелектом. Прикиньте, ІІ навчиться:

  • Підбирати цілі фрази під час набору тексту
  • Круто обробляти фотки прямо у додатку “Фото”
  • Точно розпізнавати об’єкти на знімках
  • Виконувати команди в Siri без танців із бубном

Тобто Сірі нарешті порозумнішає і зможе прямо змінювати налаштування, відповідати на складні питання і взагалі поєднається з усіма функціями iOS. Прям як справжній ІІ-помічник!

Щоправда, тут є певні нюанси. Щоб запиляти нормальний ІІ в смартфон, потрібно багато часу та ресурсів. Тому Apple ніби веде переговори з Google і OpenAI, щоб використовувати їх напрацювання. Але поки що неясно, як це виглядатиме в результаті і на яких умовах. Маю сумнів, що Apple захоче світити чужі логотипи у себе в системі.

Новий дизайн інтерфейсу в visionOS

Пам’ятаєте, Apple нещодавно показала операційну систему visionOS для своєї майбутньої гарнітури AR/VR? Так ось, за чутками, цей дизайн потихеньку переноситимуть і на інші системи, включаючи iOS.

Якщо дивитися на скрині visionOS, видно, що там прямий інший підхід до інтерфейсу – ніякого загального стилю зі звичною iOS. Адже Apple любить уніфікацію, щоб на всіх пристроях було щось спільне.

Звичайно, ніхто не чекає, що в iOS 18 раптом все зміниться у стилі visionOS. Такий редизайн вводитимуть поступово, з версії до версії. Інакше можна нарватися на купу багів та негативу від користувачів. Але окремі елементи можуть переїхати вже зараз. Ось, наприклад, новий дизайн налаштувань з visionOS мені прямо зайшов – я б від такого в iOS не відмовився!

Які iPhone встановиться iOS 18?

Насамкінець, про найприємніше – про те, які iPhone будуть підтримувати iOS 18. І тут прямий сюрприз – схоже, що нова версія встановиться на ті самі моделі, що і iOS 17! Тобто навіть такі дідки, як iPhone XS, XS Max і XR, ще поживуть.

Звісно, ​​я не став би прямо на 100% вірити цим чуткам – чи мало, раптом ЗМІ просто хайпують на клікбейтних заголовках. Але якщо правда, то власникам старих айфонів можна буде зітхнути спокійно і зачекати зайвого року до апгрейду.

Підбиваючи підсумки

Загалом, друзі, iOS 18 обіцяє бути дуже крутим апдейтом, хоч поки що й не без запитань. Штучний інтелект, новий дизайн, швидка зарядка – все це звучить круто, але як воно буде реалізовано в результаті, дізнаємося лише на червневій WWDC.

А що ви думаєте про iOS 18? Чекаєте з нетерпінням чи ні? Які фішки хочете найбільше? Напишіть у коментах, цікаво почитати вашу думку! На цьому у мене все, побачимось у наступних постах, поки що!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.