Смартфони

Не просто камерофон: п’ять причин вибрати Xiaomi 14 Ultra

Share

На нашому ринку з’явився Xiaomi 14 Ultra – смартфон із вражаючими характеристиками. Він під зав’язку набитий технологіями, що допомагають робити гарні знімки, але виділяється не лише цим. Розповідаємо, чим порадує власника нова модель.

Фотографії всім на заздрість

У Xiaomi 14 Ultra немає жодного марного об’єктиву – всі грають у зйомці велику роль. Він отримав чотири камери по 50 Мп: основну, надширококутну та два телеоб’єктиви з різним ступенем наближення. Використовується оптика від знаменитого Leica бренду.

Усі модулі, крім надширококутного, мають оптичну стабілізацію. З її допомогою смартфон компенсує тряску під час зйомки, а кадри виходять чіткішими, що особливо помітно на нічних знімках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У головній камері змінна діафрагма – від f/1.63 до f/4.0. Можна самому вибрати, скільки світла пропускати на матрицю, або надати автоматику. Чим нижче значення, тим сильніше розмивається тло. До того ж основний модуль має дюймовий сенсор – це багато за мірками смартфонів. Чим більший датчик, тим якісніший результат виходить в умовах поганого освітлення.

Додаткові об’єктиви також не підводять. Надширик робить гарні панорами, що зберігають чіткість по краях картинки. А два телеоб’єктиви забезпечують оптичне наближення — у 3,2 та 5 разів відповідно. Ви можете знімати віддалені об’єкти без втрати якості. Такий набір дозволяє робити яскраві та докладні кадри в будь-яких умовах навіть там, де інші смартфони вже не справляються.

Урожай фотоапарат в корпусі смартфона

На тильній стороні привертає увагу модуль із камерами, що надає моделі подібності до фотоапарата. Ця шайба є основним елементом дизайну, який виділяє смартфон на тлі конкурентів.

Xiaomi 14 Ultra відрізняється посиленою конструкцією: модернізована рамка з алюмінію, за заявою виробника, стала вдвічі стійкішою до вигину. До того ж є повноцінний захист від вологи та пилу стандарту IP68 – пристрій витримує занурення у воду на глибину до півтора метра.

Задня панель зроблена зі штучної шкіри — у компанії також повідомляють про шестиразову перевагу у зносостійкості перед минулорічною моделлю. Покриття не ковзає, не збирає відбитки та стійке до подряпин.

Взявши Xiaomi 14 Ultra в руки, відразу розумієш, що це флагман – великий, важкий і приємний на дотик смартфон. Важливо розуміти, що розміри взялися не просто так: у моделі просунуті камери, великий дисплей та ємний акумулятор, а все це потребує місця.

Безкомпромісне залізо

Оснащений Xiaomi 14 Ultra найкращим чином. Всередині – найновіший 4-нм процесор Snapdragon 8 Gen 3. Продуктивності в ньому вистачить на довгий час, тим більше, що чіп працює разом з 16 ГБ швидкої оперативної пам’яті LPDDR5X, графічним процесором Adreno 750 і внутрішнім накопичувачем на 512 ГБ стандарту UFS 4. За охолодження відповідає фірмова система із удосконаленою випарною камерою. З нею пристрій не нагрівається вище за 40 градусів.

Модель справляється з усіма сучасними іграми, роботою в кількох додатках та будь-якими іншими завданнями, які лише можливі на смартфонах. Тому у бенчмарках новинка на вершинах рейтингів. А ще підтримує всі важливі дротові та бездротові стандарти останніх версій: Bluetooth 5.4, Wi-Fi 7, NFC, 5G та швидкий порт USB Type-C 3.2 Gen 2, що гарантує швидкість передачі даних до 20 Гбіт/с.

Надяскравий дисплей

Екран теж флагманський: це AMOLED-матриця з частотою оновлення 120 Гц і роздільною здатністю 1440p. Є підтримка розширеного динамічного діапазону HDR10+ та технології Dolby Vision. Інакше висловлюючись, будь-який контент виглядає чудово.

Матриця виконана за просунутою технологією LTPO, тобто вміє динамічно змінювати частоту від 1 до 120 Гц, щоб заощаджувати енергію під час перегляду контенту на кшталт фотографій. Пікова яскравість дисплея досягає 3000 нит, а типова – 1000 нит. Також екран отримав покриття антивідблиску, яке робить картинку більш читаною під прямим сонячним промінням. ШИМ-затемнення на рівні 1920 Гц позбавляє неприємного мерехтіння, через яке у деяких людей втомлюються очі.

Хороша автономність та блискавична зарядка

Смартфон оснастили акумулятором на 5000 мАг – як і більшість сучасних пристроїв. Автономність не розчаровує – незважаючи на яскравий екран та потужну начинку, при активній експлуатації батарея протримається півтора дні. Все завдяки добре оптимізованого енергоспоживання.

Швидка 90-ватна зарядка вже лежить у комплекті. За її допомогою можна повністю заповнити енергію за 35 хвилин. А ще підтримується швидка бездротова зарядка на 80 Вт – правда, її доведеться докуповувати окремо. З ним телефон можна зарядити приблизно за 40 хвилин. При цьому реверсивне бездротове заряджання виручить у ситуаціях, коли треба підживити навушники, смарт-годинник або інший телефон.

Що зрештою?

Xiaomi 14 Ultra – смартфон із вищої ліги, який нікого не залишить байдужим. Цей потужний і дорогий апарат навіть за кілька років залишиться актуальним. Швидкість роботи, якість екрану, швидка зарядка, стереозвук – у ньому зібрано все найкраще. А головною прикрасою стала камера Leica, яка робить чудові кадри за будь-якого освітлення.

Покупці, які оформили замовлення на Xiaomi 14 Ultra в період з 5 по 30 квітня, отримають у подарунок розумний годинник Xiaomi Watch 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024