Не просто камерофон: п’ять причин вибрати Xiaomi 14 Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На нашому ринку з’явився Xiaomi 14 Ultra – смартфон із вражаючими характеристиками. Він під зав’язку набитий технологіями, що допомагають робити гарні знімки, але виділяється не лише цим. Розповідаємо, чим порадує власника нова модель.

Фотографії всім на заздрість

У Xiaomi 14 Ultra немає жодного марного об’єктиву – всі грають у зйомці велику роль. Він отримав чотири камери по 50 Мп: основну, надширококутну та два телеоб’єктиви з різним ступенем наближення. Використовується оптика від знаменитого Leica бренду.

Усі модулі, крім надширококутного, мають оптичну стабілізацію. З її допомогою смартфон компенсує тряску під час зйомки, а кадри виходять чіткішими, що особливо помітно на нічних знімках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У головній камері змінна діафрагма – від f/1.63 до f/4.0. Можна самому вибрати, скільки світла пропускати на матрицю, або надати автоматику. Чим нижче значення, тим сильніше розмивається тло. До того ж основний модуль має дюймовий сенсор – це багато за мірками смартфонів. Чим більший датчик, тим якісніший результат виходить в умовах поганого освітлення.

Додаткові об’єктиви також не підводять. Надширик робить гарні панорами, що зберігають чіткість по краях картинки. А два телеоб’єктиви забезпечують оптичне наближення — у 3,2 та 5 разів відповідно. Ви можете знімати віддалені об’єкти без втрати якості. Такий набір дозволяє робити яскраві та докладні кадри в будь-яких умовах навіть там, де інші смартфони вже не справляються.

Урожай фотоапарат в корпусі смартфона

На тильній стороні привертає увагу модуль із камерами, що надає моделі подібності до фотоапарата. Ця шайба є основним елементом дизайну, який виділяє смартфон на тлі конкурентів.

Xiaomi 14 Ultra відрізняється посиленою конструкцією: модернізована рамка з алюмінію, за заявою виробника, стала вдвічі стійкішою до вигину. До того ж є повноцінний захист від вологи та пилу стандарту IP68 – пристрій витримує занурення у воду на глибину до півтора метра.

Задня панель зроблена зі штучної шкіри — у компанії також повідомляють про шестиразову перевагу у зносостійкості перед минулорічною моделлю. Покриття не ковзає, не збирає відбитки та стійке до подряпин.

Взявши Xiaomi 14 Ultra в руки, відразу розумієш, що це флагман – великий, важкий і приємний на дотик смартфон. Важливо розуміти, що розміри взялися не просто так: у моделі просунуті камери, великий дисплей та ємний акумулятор, а все це потребує місця.

Безкомпромісне залізо

Оснащений Xiaomi 14 Ultra найкращим чином. Всередині – найновіший 4-нм процесор Snapdragon 8 Gen 3. Продуктивності в ньому вистачить на довгий час, тим більше, що чіп працює разом з 16 ГБ швидкої оперативної пам’яті LPDDR5X, графічним процесором Adreno 750 і внутрішнім накопичувачем на 512 ГБ стандарту UFS 4. За охолодження відповідає фірмова система із удосконаленою випарною камерою. З нею пристрій не нагрівається вище за 40 градусів.

Модель справляється з усіма сучасними іграми, роботою в кількох додатках та будь-якими іншими завданнями, які лише можливі на смартфонах. Тому у бенчмарках новинка на вершинах рейтингів. А ще підтримує всі важливі дротові та бездротові стандарти останніх версій: Bluetooth 5.4, Wi-Fi 7, NFC, 5G та швидкий порт USB Type-C 3.2 Gen 2, що гарантує швидкість передачі даних до 20 Гбіт/с.

Надяскравий дисплей

Екран теж флагманський: це AMOLED-матриця з частотою оновлення 120 Гц і роздільною здатністю 1440p. Є підтримка розширеного динамічного діапазону HDR10+ та технології Dolby Vision. Інакше висловлюючись, будь-який контент виглядає чудово.

Матриця виконана за просунутою технологією LTPO, тобто вміє динамічно змінювати частоту від 1 до 120 Гц, щоб заощаджувати енергію під час перегляду контенту на кшталт фотографій. Пікова яскравість дисплея досягає 3000 нит, а типова – 1000 нит. Також екран отримав покриття антивідблиску, яке робить картинку більш читаною під прямим сонячним промінням. ШИМ-затемнення на рівні 1920 Гц позбавляє неприємного мерехтіння, через яке у деяких людей втомлюються очі.

Хороша автономність та блискавична зарядка

Смартфон оснастили акумулятором на 5000 мАг – як і більшість сучасних пристроїв. Автономність не розчаровує – незважаючи на яскравий екран та потужну начинку, при активній експлуатації батарея протримається півтора дні. Все завдяки добре оптимізованого енергоспоживання.

Швидка 90-ватна зарядка вже лежить у комплекті. За її допомогою можна повністю заповнити енергію за 35 хвилин. А ще підтримується швидка бездротова зарядка на 80 Вт – правда, її доведеться докуповувати окремо. З ним телефон можна зарядити приблизно за 40 хвилин. При цьому реверсивне бездротове заряджання виручить у ситуаціях, коли треба підживити навушники, смарт-годинник або інший телефон.

Що зрештою?

Xiaomi 14 Ultra – смартфон із вищої ліги, який нікого не залишить байдужим. Цей потужний і дорогий апарат навіть за кілька років залишиться актуальним. Швидкість роботи, якість екрану, швидка зарядка, стереозвук – у ньому зібрано все найкраще. А головною прикрасою стала камера Leica, яка робить чудові кадри за будь-якого освітлення.

Покупці, які оформили замовлення на Xiaomi 14 Ultra в період з 5 по 30 квітня, отримають у подарунок розумний годинник Xiaomi Watch 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.