Snapdragon X Plus: Qualcomm тестує ще один процесор для ПК із Windows

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Після того, як кілька тижнів тому з’явилися конкретні відомості про те, що у Snapdragon X Plus буде щонайменше чотири варіанти, ми дізналися, що Qualcomm вже кілька місяців проводить внутрішнє тестування щонайменше двох версій.

Реклама

Принаймні, два “рівні” Snapdragon X Plus

Зокрема, йдеться про чипи з внутрішніми ідентифікаційними номерами X1P44100 і X1P46100. На жаль, ми нічого не знаємо про точні конфігурації, тобто про тактові частоти, кількість ядер і розсіювану потужність. Однак, найімовірніше, в основі двох нових варіантів лежить один і той самий чип у вигляді SC8350, який також може бути встановлений у декількох рівнях продуктивності, як у випадку з 12-ядерним, потужнішим Snapdragon X Elite SC8380.

У тестових платформах Qualcomm, які використовуються як мінімум з лютого, Snapdragon X Plus поєднується з 16 гігабайтами оперативної пам’яті LPDDR5X і 256 ГБ флеш-пам’яті з підключенням UFS 4.0. Також на борту завжди присутній модем Snapdragon X65 5G, що дає змогу чипу отримувати доступ до мобільного інтернету з будь-якого місця в будь-який час.

X1P і X1E: номери моделей розкривають

Назву нового чипа Snapdragon X Plus уже можна дізнатися за номерами SKU на основі “X1P”. Для Snapdragon X Elite вони починаються з “X1E”. Поки незрозуміло, коли на ринок вийде новий ARM-процесор Qualcomm для Windows-пристроїв, який, найімовірніше, буде оснащено не 12, а лише десятьма ядрами, на додаток до “Еліти”, анонсованої на середину року.

Компанія Qualcomm поки що не давала коментарів з цього приводу, але з’являється дедалі більше вказівок на те, що Snapdragon X Plus, найімовірніше, буде представлений у найближчому майбутньому. Спочатку Qualcomm також готувала восьмиядерний варіант своїх нових ARM-процесорів для ПК, але, ймовірно, цей проєкт було скасовано.

Особливістю нових чіпів серії Snapdragon X є процесори під назвою “Oryon”, засновані на обчислювальних ядрах “Phoenix”, розроблених стартапом Nuvia, який був придбаний Qualcomm. Це кастомні ядра, які в сукупності забезпечують значний приріст продуктивності, завдяки чому відставання від Apple серії M має бути ліквідовано. Компанія Nuvia була заснована кількома колишніми дизайнерами чипів Apple, які раніше заклали основи нинішнього успіху ARM SoC від Apple.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ