Snapdragon X Plus: Qualcomm тестує ще один процесор для ПК із Windows

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Після того, як кілька тижнів тому з’явилися конкретні відомості про те, що у Snapdragon X Plus буде щонайменше чотири варіанти, ми дізналися, що Qualcomm вже кілька місяців проводить внутрішнє тестування щонайменше двох версій.

Реклама

Принаймні, два “рівні” Snapdragon X Plus

Зокрема, йдеться про чипи з внутрішніми ідентифікаційними номерами X1P44100 і X1P46100. На жаль, ми нічого не знаємо про точні конфігурації, тобто про тактові частоти, кількість ядер і розсіювану потужність. Однак, найімовірніше, в основі двох нових варіантів лежить один і той самий чип у вигляді SC8350, який також може бути встановлений у декількох рівнях продуктивності, як у випадку з 12-ядерним, потужнішим Snapdragon X Elite SC8380.

У тестових платформах Qualcomm, які використовуються як мінімум з лютого, Snapdragon X Plus поєднується з 16 гігабайтами оперативної пам’яті LPDDR5X і 256 ГБ флеш-пам’яті з підключенням UFS 4.0. Також на борту завжди присутній модем Snapdragon X65 5G, що дає змогу чипу отримувати доступ до мобільного інтернету з будь-якого місця в будь-який час.

X1P і X1E: номери моделей розкривають

Назву нового чипа Snapdragon X Plus уже можна дізнатися за номерами SKU на основі “X1P”. Для Snapdragon X Elite вони починаються з “X1E”. Поки незрозуміло, коли на ринок вийде новий ARM-процесор Qualcomm для Windows-пристроїв, який, найімовірніше, буде оснащено не 12, а лише десятьма ядрами, на додаток до “Еліти”, анонсованої на середину року.

Компанія Qualcomm поки що не давала коментарів з цього приводу, але з’являється дедалі більше вказівок на те, що Snapdragon X Plus, найімовірніше, буде представлений у найближчому майбутньому. Спочатку Qualcomm також готувала восьмиядерний варіант своїх нових ARM-процесорів для ПК, але, ймовірно, цей проєкт було скасовано.

Особливістю нових чіпів серії Snapdragon X є процесори під назвою “Oryon”, засновані на обчислювальних ядрах “Phoenix”, розроблених стартапом Nuvia, який був придбаний Qualcomm. Це кастомні ядра, які в сукупності забезпечують значний приріст продуктивності, завдяки чому відставання від Apple серії M має бути ліквідовано. Компанія Nuvia була заснована кількома колишніми дизайнерами чипів Apple, які раніше заклали основи нинішнього успіху ARM SoC від Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: