На Android приходить найбезглуздіша функція iOS та iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google збирається змінити тип відключення Blurtooth-модуля в Android 15. Принцип його роботи стане схожим на iOS.

Йдеться про швидке вимкнення Bluetooth з Центру управління, або, простіше кажучи, верхньої “шторки” з тумблерами. Зараз натискання на кнопку мережевого модуля повністю вимикає його, і, щоб знову ним скористатися, користувач повинен увімкнути його вручну. Незабаром це буде працювати інакше.

Згідно з 9to5Google, починаючи з Android 15 вимкнений раніше Bluetooth буде автоматично і без дозволу вмикатися знову через 24 години. Google обґрунтовує цю зміну тим, що на Bluetooth зав’язано багато корисних і потрібних системних функцій, тому його не можна відключати повністю і надовго. Судячи з усього, нововведення долетить і до старіших версій Android, оскільки фіча вже надіслана в AOSP.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так само поводиться Bluetooth в iOS: якщо вимкнути його з Центру управління, модуль знову ввімкнеться за деякий час – без дозволу і автоматично. Щоб він не вмикався сам, його потрібно відключити в “Налаштуваннях”. Така поведінка смартфона нерідко збиває необізнаних користувачів і викликає незручності, а часом навіть роздратування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.