Учені перетворили смартфон Motorola на робочий глюкометр

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда дослідників з “Національного інституту стандартів і технологій” (NIST) придумала, як зробити глюкометр зі звичайного смартфона. Вони розробили насадку на телефон, яка перетворює пристрій на прилад для вимірювання рівня глюкози в крові, показників pH рідини та дає змогу робити тест на гістаміни.

Насадка працює з будь-яким смартфоном у якому є функція компаса. Влаштований винахід так. У невеликому корпусі ховаються дві тест-смужки, виготовлені з біогідрогелю, у складі якого є магнітні наночастинки.

Користувачеві достатньо вставити в пристрій капсулу з краплею крові. Залежно від рівня цукру одна зі смужок розтягуватиметься або стискатиметься. Ці рухи вловлює вбудований у смартфон магнітний датчик, який зазвичай відповідає за функцію компаса. Результати аналізів смартфон моментально виводить на екрані через спеціальний додаток.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені провели експеримент зі смартфоном Motorola Moto E 2020. Підсумки: цей метод аналізу крові виявився максимально точним. У майбутньому його можна буде застосовувати в повсякденному житті або в лікарнях.

Творці винаходу планують вийти з диво-гаджетом на масовий ринок. Коли саме, поки неясно. Насамперед ученим потрібно налагодити виробництво магнітних тест-смужок так, щоб вони були точні після багаторазового використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.