Три функції iPhone, про які ви могли не знати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Ні для кого не секрет, що смартфони від американського гіганта Apple є одними з лідерів сегмента і користуються шаленою популярністю в усьому світі. Воно й не викликає подиву, адже девайси дійсно і стильні, і потужні, і продуктивні, і мають широкий функціонал, зручний у використанні.

Реклама

З базовим набором опцій і можливостей знайомий кожен шанувальник “яблучних” девайсів, проте щоразу Айфон дивує нас безліччю інших цікавих і корисних функцій, про які ми від самого початку могли й не здогадуватися. Звичайно, про це можна говорити годинами, проте ми підготували для вас трійку крутих фішок, які, цілком ймовірно, ви почнете використовувати після прочитання цієї публікації.

Вбудований додаток для розпізнавання музики Shazam

А з вами бувало таке, що почули в таксі чи кав’ярні якусь музичну композицію, що сильно запала в душу, проте ні виконавець, ні тим паче назва пісні вам невідомі? З такою ситуацією стикався кожен – ну хоча б один разок.

Однак, якщо ви є щасливим власником смартфонів Apple, розпізнати трек – легко і просто. І в цьому вам допоможе популярний сервіс Shazam, який, починаючи з 2020 року, вбудований в операційну систему iOS. Додаток вміє розпізнавати музику, яка або грає навколо, або відтворюється на самому Айфоні (наприклад, у роликах на Instagram).

Фонові звуки

Дуже класна прихована функція iPhone, яка стане доречною, коли вам потрібно добре зосередитися на чомусь у галасливому місці або просто відпочити після важкого трудового дня. Крім того, фонові звуки природи можна використовувати під час відтворення медіа-вмісту – тобто ви слухатимете улюблену музику на тлі шуму вітру, дощу чи океану.

Як увімкнути фонові звуки:

  • Переходимо в “Параметри”, потім натискаємо на “Доступність”
  • Вибираємо “Аудіювання/візуалізація”, далі – “Фонові звуки”
  • Активуємо функцію, вибираємо звук, налаштовуємо гучність.

Сканування та підпис документів

Для ділових людей Apple підготувала мегакласну функцію сканування документів з можливістю їх підписання. Зробити це можна в системному додатку “Нотатки”. Для цього в програмі потрібно натиснути на значок створення нової замітки, потім на іконку камери, після чого на “Сканувати документи” – робимо знімок і зберігаємо.

Підписати сканований документ можна таким чином:

  • У “Нотатках” відкриваємо відсканований документ
  • Натискаємо на значок “Поділитися”, далі “Розмітка”
  • Клікаємо на іконку плюсик (+), потім на “Підпис”

Підписуємо документ, налаштовуємо розмір, змінюємо положення, клікаємо на “Готово”.

Ось такі три надцікаві функції має на своєму борту всіма улюблений Айфон. Сподіваємося, ви знайдете їх у своєму “яблучному” девайсі і будете використовувати регулярно!

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ