Samsung випустив звіра. Майже флагманський бюджетник з опціями топового смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Нещодавно компанія Samsung представила нові моделі Galaxy A35 та Galaxy A55, які, хочу відзначити, зовні та за відчуттями нагадують флагманські моделі Galaxy. Однак, вони при цьому коштують вдвічі дешевше, і сьогодні ми з вами спробуємо розібратися, чи вдалося Samsung зберегти баланс між ціною та якістю або ж це просто ще одні гарні, але марні смартфони.

Реклама

Ви знаєте, хоч як це дивно звучало, але Galaxy A35 і A55 — це найпреміальніші смартфони в середньому ціновому сегменті. Вони виглядають як Galaxy S24, і цього року обидві моделі встановили скляні панелі спереду і ззаду, що є фішкою, доступною тільки в дорогих смартфонах.

Однак, є і перша відмінність між цими моделями. Galaxy A35 має тільки передню панель із загартованого скла Gorilla Glass Victus Plus, тоді як у A55 воно встановлене і спереду, і ззаду. Це те саме скло, що використовувалося в Galaxy S22. Крім того, лише старша модель нової серії отримала металеву рамку, що може зробити її міцнішою під час падіння на асфальт.

Обидві моделі мають захист за стандартом IP67, тому вода не страшна. Якщо ви випадково впустите смартфон у тарілку з борщем, то можете бути спокійні за його збереження.

Крім того, Samsung підтримує свою добру традицію та додає у свої смартфони підтримку карток пам’яті до 1 ТБ. Це є плюсом, тому що, наприклад, Redmi Note 13 Pro Plus не може похвалитися такою можливістю.

В цілому, ці смартфони не тільки виглядають дорого-багато, але і зроблені з високою якістю.

З нового в цих смартфонах, звичайно, лише виступ у області кнопки живлення та гойдалки гучності.

Але, незважаючи на це, вони однаково виглядають дуже стильно. Єдина деталь, яка видає їхню бюджетність, це рамки навколо дисплея. Samsung досі не може розібратися, як зробити ці рамки тонкими та рівномірними.

До речі, про дисплей. Тут також є кілька приємних покращень. Наприклад, Galaxy A35 нарешті позбувся ненависної краплеподібної форми, і тепер у дисплеї є тільки акуратний пупок для фронтальної камери. Це може здатися дрібницею, але це приємно.

Galaxy A55 вирішили трохи відгодувати, збільшивши діагональ до 6,6 дюйми. Якщо ви забули, то A54 діагональ була 6,4 дюйма. Нова модель стала помітно більшою, і це добре з одного боку. Але з іншого боку, любителі компактних пристроїв можуть трохи засмутитися.

Зате самі дисплеї вийшли однозначно хорошими. Але тут також є невеликі відмінності. Обидва смартфони отримали Super Amoled панелі з піковою яскравістю в 1000 ніт та системою покращення зображення Vision Booster. Так що розраховувати на яскраву картинку навіть у розпал дня можете спокійно.

Ну і також обидва підтримують частоту оновлення 120 Гц, причому хочу відзначити, що тепер вона адаптивна. Ось ця герцовка від 60 до 120 Гц і є у всіх моделях, тому обидва зможуть змінювати частоту оновлення, виходячи з того, що показується на екрані, і тим самим заощаджувати заряд батареї.

Єдина відмінність – це в тому, що Galaxy A55 підтримує HDR-відео. Загалом, можу сказати, що обидва дисплеї хороші, і можна навіть більше сказати, можна сказати, що це взагалі чи не найкращі панелі в цьому ціновому сегменті.

У той же час, коли йдеться про продуктивність, виникають деякі нюанси, які можуть вплинути на ваш вибір смартфона. Насправді, у плані продуктивності Galaxy A55 та Galaxy A35 відрізняються настільки сильно, що це схоже на різницю між смартфонами з різних поколінь.

Обидва смартфони працюють на процесорах Exynos, але молодша модель отримала чіп, якому лише рік. Тим не менш, відмінності у продуктивності між ними серйозні.

Як уже згадувалося в витік, Galaxy A55 отримав новий восьмиядерний процесор Exynos 1480 з головним ядром на 2,75 ГГц і графічним прискорювачем eclipse 530. У той же час, молодший A35 працює на торішньому процесорі Exynos 1380 з головним графікою Mali G68.

Як бачите, навіть за характеристиками, ці процесори серйозно відрізняються. Теоретично, Galaxy A55 повинен бути на голову вище за продуктивністю, але ми не покладатимемося тільки на характеристики і подивимося, що скажуть реальні тести.

Тести показують, що Galaxy A55 дійсно потужніший за Galaxy A35. Наприклад, у тому ж AnTuTu A55 набирає аж 731 000 балів, що вважаю дуже хорошим результатом. І ось щоб ви розуміли, на секундочку, це результат, близький до Redmi Note 13 Pro Plus із процесором Dimensity 7200 Ultra.

Так що запас потужності там гідний, у той час як Galaxy 35 збере в середньому близько 606 000 балів, що приблизно на рівні Snapdragon 7S Gen 2, який встановлений у Redmi Note 13 Pro 5G.

Так, так що в цілому, звичайно, непогано, але ви самі бачите, що розрив між А35 та А55 досить велике, але головне питання – як ця різниця в бенчмарках відбивається на повсякденному використанні цих смартфонів. І я можу сказати, що насправді різниця в роботі самої системи не така вже й серйозна. Наприклад, Galaxy A55 запускає програму трохи швидше, але Galaxy A35, якщо відстає, то буквально на секунду, тому швидкість роботи обох смартфонів можна назвати хорошою.

Хочу відзначити, що Samsung не обладала з оптимізацією, і обидва смартфони працюють добре, якщо ви, наприклад, не вимогливий користувач і в основному використовуєте смартфон для соціальних мереж, спілкування та перегляду відео. Навіть Galaxy A35 може бути достатньо.

Але я б таки притримав свою думку, тому що нові Galaxy A поставляються з Android 14 відразу, і Samsung обіцяє 4 роки оновлень операційної системи. Це означає, що з новими моделями ви отримаєте триваліший час підтримки і вам не доведеться через 2 роки змінювати смартфон.

Однак із двох цих моделей, звичайно, для ігор більше підходить А55. Вони, звичайно, не показують прямо кращий результат, але, знаючи компанію Samsung, я можу сказати, що це поки що, ну звичайно, новий смартфон, коли він тільки вийшов, і розробникам потрібен час на оптимізацію. Я впевнений на 99%, що вона буде, тому що попередні Galaxy A34 і A54 стали одними з смартфонів, що найбільш продаються, і я думаю, що нова лінійка стане не менш популярною.

Крім нормальної продуктивності, ці смартфони можуть похвалитися і непоганою автономністю. У цьому плані вони взагалі йдуть нога в ногу, адже обидва отримали акумулятори по 5000 мАг за допомогою швидкої зарядки 25 Вт. Завдяки цьому смартфони можуть забезпечити вам 7–8 годин активного дисплея. Так що тут можете не хвилюватися, вони точно протягнуть з ранку до пізнього вечора.

З камерами це вже інше питання. Цього року Galaxy A35 та A55 отримали однаковий набір камер, що складається з основного модуля, макро та ультраширика. Хочу наголосити, що останній став відмінною рисою моделей. У Galaxy A35 він на 8 мегапікселів, а в Galaxy A55 – на 12. У результаті, ширик у старшій моделі видає якісніші знімки в плані передачі кольору і деталізації. Але варто відзначити, що у Galaxy A35 він теж непоганий. Я навіть сказав би, що він кращий, ніж у багатьох конкурентів за ці ж гроші.

Основні камери по 50 мегапікселів, і в обох випадках ви отримаєте знімки з приємним перенесенням кольорів і відмінною деталізацією. Але камера Galaxy A55 виривається за рахунок кращого динамічного діапазону, і завдяки цьому знімки виглядають більш контрастно, а перенесення кольорів – більш натуральною.

Обидва смартфони вміють записувати відео у 4К. В цілому відео виходить добротним, але оптичний стаб не працює при записі роликів. Але без нього відео все одно виходять досить плавними.

Чи змогли Samsung витримати хороше співвідношення ціни та якості? Я можу сказати, що так. За Galaxy A35 зараз просять від 380 доларів, а за Galaxy A55 – від 480 доларів. Але ціна більш ніж адекватна, адже ви отримуєте не лише гарне залізо, а й преміальний корпус, відмінний дисплей та достатньо потужності для всіх повсякденних завдань.

Якщо у вас є додаткові $100 на смартфон, то я вам однозначно раджу взяти Galaxy A55. Він явно вартує цих грошей.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ