WhatsApp перемістив вкладки навігації на всіх смартфонах Android у нижню частину екрана

WhatsApp перемістив вкладки навігації на всіх смартфонах Android у нижню частину екрана
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp вносить помітні зміни в користувальницький інтерфейс додатка на смартфонах Android. Сервіс обміну повідомленнями, оголосив про переміщення чотирьох вкладок навігації у верхній частині екрана в нижню. Оновлений інтерфейс був включений в бета-версії додатка протягом останніх кількох місяців, і тепер він доступний для всіх користувачів. Новий дизайн також дасть змогу користувачам легко перемикатися між вкладками, використовуючи телефон однією рукою.

У повідомленні на X (раніше Twitter) WhatsApp оголосив про запуск нової нижньої панелі навігації на Android. Сервіс опублікував зображення старого інтерфейсу, в якому було чотири вкладки – спільноти, чати, статус і дзвінки – над списком чатів. З останнім оновленням користувачі побачать, що ці вкладки разом зі значками переміщені вниз, при цьому порядок може бути змінений.

Це одна з найбільш примітних змін в інтерфейсі WhatsApp для Android за останній час, завдяки якій основні вкладки навігації в застосунку перебувають у межах досяжності вашого великого пальця – це особливо зручно, якщо у вас вільна лише одна рука. Однак, якщо ви хочете щось знайти, вам все одно доведеться дотягнутися до верхньої частини екрана. WhatsApp для iOS також показує вкладки в нижній частині екрана – там є п’ята вкладка для меню налаштувань.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча нижні вкладки навігації будуть доступні користувачам після кількох місяців тестування на бета-каналі, WhatsApp зайнятий розробкою додаткових функцій, які можуть з’явитися в додатку в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.