Японці випустили смартфон для пенсіонерів із функцією запису дзвінків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Японська компанія Sharp представила вкрай незвичайний смартфон Basio Active 2. Пристрій отримав старомодний дизайн із трьома кнопками, захищений корпус, кілька незвичних функцій і актуальну ОС.

Смартфон орієнтований на пенсіонерів. Виробник вважає, що літні люди звикли користуватися пристроями з кнопками, тому Basio Active 2 захищений від води та пилу відповідно до військових стандартів IP68 та MIL-STD-810H. Передбачається, що літні люди частіше кидають свої смартфони, саме тому їм потрібен ударостійкий корпус. Його також можна мити водою з милом або протирати спиртом.

Basio Active 2 має функцію запису дзвінків. Вона автоматично вмикається, коли надходить дзвінок з невідомого номера. У малоймовірному випадку інциденту пенсіонер зможе довести, що розмовляє з шахраєм. Також є можливість швидко додавати підозрілі контакти до чорного списку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб уникнути втоми очей для дорослих користувачів, смартфон має спеціальну прошивку з великими іконками і шрифтами на базі останньої версії Android 14. Basio Active 2 також підтримує сканер відбитків пальців на бічній панелі, 5G і eSIM. Збоку є кнопка, що відповідає за голосовий пошук в інтернеті.

Характеристики Sharp Basio Active 2:

  • Екран: 5,7 дюйма, IPS, HD+, 60 Гц;
  • Процесор: Snapdragon 695;
  • Пам’ять: 4+64 ГБ;
  • Камери: основна 50 Мп, фронтальна 8 Мп;
  • Батарея: 4000 мАг;
  • ОС: Android 14;
  • Інше: NFC, Wi-Fi 5, FM-радіо, eSIM, USB Type-C, 5G.

Смартфон уже продається в Японії за ціною 41 800 єн (25 500 рублів). Поки неясно, чи буде новинка доступна в інших країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.