Смартфони Huawei і Honor, які варто купити у 2024 році

Смартфони Huawei і Honor, які варто купити у 2024 році
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо користувачеві потрібне хороше залізо, гідна камера, стильний дизайн і не хочеться купувати Сяомі, варто розглянути телефони від Huawei і Honor. Бренди пропонують якісні та цікаві гаджети в різних цінових категоріях.

Ще кілька років тому користувачі скептично ставилися до них через відсутність сервісів Google. Компанія зупинила поширення своїх застосунків на ці гаджети через санкції США з 2019 року. Але цю проблему користувачі вже змогли вирішити, і популярність Huawei і Honor знову зросла. Зібрали добірку відмінних моделей на різний бюджет, на які варто звернути увагу.

Huawei Nova Y91 – найдешевший з ємним акумулятором

Цю модель одразу охрестили топовим бюджетником 2023 року. Ціна на нього зараз нижча за 10 000 гривень, а наповнення порадує будь-якого користувача. Модель має багато переваг:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • яскравий IPS-екран великого розміру (6,95 дюймів) з високою роздільною здатністю (2376х1080) та частотою оновлення 90 Гц. Достатньо, щоб динамічні сцени в іграх та фільмах виглядали реалістично;
  • велика батарея на 7000 мА · год. Більшість смартфонів зараз акумулятори на 4500-5000 мА·ч. А Huawei Nova Y91 справді обганяє багато аналогів у тривалості роботи. При середній навантаженні він пропрацює більше доби;
  • непогана оптика. Основна 50 Мп та фронтальна на 8 Мп. Вистачить повністю, щоб робити чудові яскраві, чіткі кадри при хорошому освітленні;
  • чіп Qualcomm Snapdragon 680 з 8 Гб ОЗП – продуктивності достатньо для більшості завдань.

Honor 90 Lite з камерою на 100 Мп

Гарна полегшена модель за 10 000 гривень з незвичайним дизайном основної камери – два блоки немов знаходять один на одного. Корпус приємний на дотик, з плоскими модними гранями, трохи шорсткою поверхнею. Смартфон компактний, тонкий (менше 8 мм) та легкий (179 г). Рамки навколо дисплея теж витончені — лише 1 мм. Модель отримала IPS-матрицю з природною передачею кольору, частотою оновлення до 90 Гц і роздільною здатністю 2388х1080 пікселів. Доступна опція «Циркадний нічний екран» – увечері відтінки будуть теплішими. Вважається, що так очі менше втомлюються під час роботи в темряві.

Головна фішка моделі – основна камера на 100 Мп, яка дозволяє робити яскраві, чіткі знімки з гарним діапазоном навіть увечері. Вдень якість фотографій практично не поступається знімкам, зробленим на камерофони з більш дорогого сегменту.

Huawei Nova 10 SE з OLED-дисплеєм

Ця модель 2023 – універсальний середній телефон для щоденного використання. У нього все збалансовано:

  • цікавий дизайн із «орбітальними кільцями» навколо камер;
  • чіткий OLED-екран із частотою оновлення 90 Гц;
  • чіп Qualcomm Snapdragon 680 4G – не найпотужніший. Але його продуктивності цілком достатньо для середнього користувача;
  • гарна оптика. Основна – 108 Мп, фронтальна – 16 Мп. Якість знімків гідна, особливо при гарному освітленні;
  • батарея на 4500 мА·год, якої вистачає на 20 годин у режимі перегляду відео. А повністю відновити заряд можна за 40 хвилин.

Універсальний Huawei Nova 11 Pro

Модель, яка отримала розкішний дизайн з металу, скла та штучної шкіри з ефектом дорогого вироблення. У гаджета стандартний для цієї цінової категорії екран AMOLED з діагоналлю 6,7 дюймів, роздільною здатністю 1200х2652, підтримкою HDR10. Передача кольору максимально реалістична. А плавні рухи в іграх та відео гарантує частота оновлення 120 Гц.

Фірмова оболонка HarmonyOS зручна, проста та красива. Користувач може кастомізувати багато моментів: угруповання іконок, зовнішній вигляд робочих столів, сортування додатків, розміщення віджетів та інше. Також є голосовий помічник Celia, який розуміє голосові команди.

Основну камеру Huawei Nova 11 Pro на 50 Мп користувачі називають однією з найкращих у середньобюджетному сегменті. Кадри чіткі, з високою деталізацією та реалістичною перенесення кольорів.

Honor Magic 5 – бюджетний флагман на Snapdragon 8 Gen 2

Якщо ви шукаєте топовий камерофон дешевше за 25 000 гривень на потужному процесорі, варто звернути увагу на цю модель. У ній продумано все до дрібниць:

  • великий AMOLED-дисплей (6,73 дюйма) з роздільною здатністю 2688×1224 та щільністю пікселів 439 ppi. Модель отримала режим захисту зору від синього випромінювання та частоту оновлення 120 Гц;
  • продуктивний чіп Snapdragon 8 Gen 2 (один з найкращих у 2023 році) та 12 Гб ОЗП для оптимальної швидкодії;
  • оболонка MagicOS 7.1 зрозуміла для користувача. Також вона входить в екосистему Honor Share, завдяки чому можна швидко обмінюватися будь-якими даними між вашими гаджетами Honor. А режим мультиекран дозволить транслювати дисплей телефону на ноутбук, приймати на ПК дзвінки;
  • ємна батарея на 5100 мА · год, якої вистачить на добу помірного використання. А відновити заряд можна за 50 хвилин;
  • відмінна камера (50+50+32 Мп), яка робить чіткі кадри за різного рівня освітленості.

Huawei P60 Pro – топовий смартфон 2023 року

Ми всі з нетерпінням чекаємо на анонсовану лінійку 2024 року, до якої увійдуть три флагмани: P70, P70 Pro і P70 Art. Виробник обіцяє, що на ринок вони потраплять уже влітку. А поки що новинка ще недоступна користувачам, пропонуємо звернути увагу на зірку минулого року – топовий Huawei P60 Pro.

Модель фанати полюбили за:

  • яскравий дизайн. Задня кришка у кольорі «Перлина рококо» виготовлена ​​із застосуванням перлинного порошку. Візерунки вийшли унікальні на кожній моделі і переливаються як поверхня справжньої перлини;
  • відмінну оптику XMAGE (48+48+13 Мп) із ексклюзивною технологією обробки знімків. Доступна зйомка у трьох колірних режимах. AI допомагає налаштувати відтінки, різкість, чіткість;
  • потужний чіп Snapdragon 8+ Gen 1 з 8 або 12 Гб ОЗП – підійде для ігор, роботи з документами, знімками, відео;
  • ємний акумулятор 4815 мА · год. Досить на 7 годин постійних ігор, а відновити повністю заряд можна лише за 35 хвилин.

Флагман 2024 — HONOR Magic 6 Pro

Завершує нашу вибірку топова новинка 2024 року. Це флагман, який отримав стильний дизайн та відмінне наповнення. Смартфон отримав вигнутий дисплей, який виглядає візуально ще більше, плоскі блискучі грані, задню кришку з екошкіри, над якою виступає футуристичний блок із основною камерою. Модель захищена від вологи та пилу за стандартом IP68 – не боїться падінь у пісок та воду.

AMOLED-екран з роздільною здатністю 2800×1280 пікселів, з максимальною яскравістю 1600 ніт та частотою оновлення 120 Гц відмінно підходить для ігор, роботи з фото- та відеоконтентом.

У новинці реалізовано систему камер Falcon:

  • основна 50 МП зі змінною діафрагмою (f/1.4 та f/2.0), є оптична стабілізація OIS;
  • надширококутна 50 МП, кут 122 градуси;
  • телеоб’єктив на 180 МП із 2,5-кратним оптичним зумом.

Кадри виходять журнальної якості. У мережі пишуть, що це гідний суперник Samsung S24.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.