В iPhone 16 може бути більше оперативної пам’яті через штучний інтелект

В iPhone 16 може бути більше оперативної пам'яті через штучний інтелект
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з прогнозами, Apple може оснастити iPhone 16 більшою кількістю оперативної пам’яті. Це пов’язано з використанням у пристрої штучного інтелекту, для якого більший обсяг пам’яті просто необхідний. Однак, як стверджується, Apple розглядає варіант використання кубиків NAND.

Штучний інтелект став настільки популярним останнім часом, що багато виробників почали рекламувати свої пристрої як обладнання, що підтримує ШІ. Тому не дивно, що штучний інтелект націлений і на iPhone. Очікується, що оновлення iOS 18 стане проривом у цьому відношенні. Однак для того, щоб штучний інтелект працював на пристрої, крім програмного забезпечення, Apple повинна надати і відповідне обладнання.

Як повідомляє Revegnus, одне з найвідоміших джерел, корейське джерело натякає на можливе збільшення обсягу оперативної пам’яті в iPhone 16. Передбачається, що Apple оснастить iPhone 16 щонайменше 8 ГБ оперативної пам’яті, оскільки саме такий обсяг, як очікується, буде необхідний для підтримки штучного інтелекту в пристрої. Нагадаємо, що iPhone 15 має 6 ГБ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше NAND замість оперативної пам’яті?

Водночас, за чутками, Apple вивчає можливість використання модулів NAND замість оперативної пам’яті для ШІ. Якщо компанія з Купертіно зрештою зупиниться на останньому варіанті, то, можливо, замість оперативної пам’яті буде збільшено обсяг вбудованого сховища для призначених для користувача даних. У результаті базова версія iPhone 16 зможе запропонувати вдвічі більше вбудованої пам’яті, ніж його попередник. Таким чином, базовий, найдешевший варіант матиме не 128, а 256 ГБ.

Однак на даний момент невідомо, як просуваються роботи Apple з використання NAND і чи встигне компанія закінчити їх до запуску iPhone 16. Проте, завдяки впровадженню штучного інтелекту, пам’ять у смартфонах тепер повинна тільки збільшуватися. Конкуренти Android вже пропонують смартфони з 24 ГБ оперативної пам’яті. А от смартфони Apple, скоріше, завжди вирізнялися меншим обсягом оперативної пам’яті. Тому у випадку з iPhone революція ШІ може означати, що базові моделі iPhone 16 отримають 8 ГБ, а версії Pro – 10 ГБ. Звісно, щодо цього поки що немає жодних підтверджень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.