Невразливість iPhone перед хакерами – це міф

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Є думка, що смартфони, випущені Apple, на голову вищі за всі інші в плані безпеки. І це навіть подається у вигляді конкурентної переваги. Насправді ж це не зовсім так. iPhone, визнають експерти, дійсно, цілком надійно захищені від вірусів. Але ось хакерські атаки все ж досягають своєї мети і iPhone зламують із завидною регулярністю. Так, безумовно, для злому таких пристроїв знадобиться більше знань, кращого обладнання та нестандартних ходів, але факт залишається фактом – зламати iPhone все ж можна.

Реклама

Що стосується вірусів, то операційна система від Apple, що вирізняється своєю закритістю, сама по собі вже являє собою надійний захист. Але віруси для iPhone пишуться. Їх розповсюдженням займається елітна частина хакерської спільноти. Як правило, такі атаки мають конкретні цілі. Наприклад, видатні політичні та державні діячі, медійні персони та представники великого бізнесу. До речі, нещодавно вибухнув скандал після того, як почали виявлятися наслідки зараження вірусом Pegasus, випущеним компанією NSO Group з Ізраїлю.

Варто зазначити, що заразити смартфон Apple вкрай складно заразити. Однак, цей факт не привід для того, щоб розслаблятися і нехтувати запобіжними заходами. Експерти зазначають, що для користувачів iPhone більш небезпечний фішинг, ніж віруси. Поява нових винахідливих схем змушує усвідомлювати інтерес хакерів до інформації, що зберігається в iPhone користувачів. Порівняно надійною гарантією того, що інформація будь-якого смартфона не буде викрадена, незалежно від платформи, є точне і неухильне дотримання правил кібербезпеки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ