Флагманські смартфони будуть дешевшими завдяки Snapdragon 8s Gen 3

Флагманські смартфони будуть дешевшими завдяки Snapdragon 8s Gen 3
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Qualcomm випустила новий топовий процесор Snapdragon 8s Gen 3. Він являє собою спрощену варіацію актуального флагмана 8 Gen 3, яку забезпечили ядрами з меншою частотою і простішою графікою Adreno 735. Я б сказав, що ця платформа є ідейною спадкоємицею Snapdragon 7+ Gen 2, яку заради кращого іміджу вирішили зарахувати до 8-ї лінійки. А що, з погляду маркетингу звучить розумно: приємно, коли в твоєму телефоні встановлений “дорожчий”, хоча формально і “дешевший” чипсет!

Основу процесора складають вісім ядер: одне Cortex-X4 з тактовою частотою 3 ГГц, 4 Cortex-A720 на 2.8 ГГц і три A520 на 2 ГГц. Графіка Adreno 735 не підтримує запис 8К-роликів, зате вміє знімати 4К-відео з розширеним динамічним діапазоном (HDR) і частотою кадрів 60FPS. 5G-модем був запозичений у торішнього 8 Gen 2 – це Snapdragon X70. Крім іншого, обіцяють 18-бітний співпроцесор обробки зображень, вміння працювати з генеративним AI і підтримку топової пам’яті форматів LPDDR5X і UFS 4.1.

Перший смартфон, оснащений Snapdragon 8s Gen 3, з’явиться вже післязавтра. Ним стане “молодіжний” камерофон Xiaomi Civi 4 Pro, який буде продаватися на внутрішньому китайському ринку. Не виключено, що свіжим чипом оснастять і його глобальну версію Xiaomi 14 Lite. Також найближчим часом свої смартфони на базі нового процесора покажуть такі фірми, як Realme, Vivo і Motorola. Чекаємо нову гонку “доступних флагманів”!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.