Snapdragon X Elite обійшов Apple M3 в Geekbench 6 на 16%, але в роботі різниця може збільшитися

Snapdragon X Elite обійшов Apple M3 в Geekbench 6 на 16%, але в роботі різниця може збільшитися
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через деякий час після того, як Qualcomm офіційно представила Snapdragon X Elite, компанія заявила, що її новий процесор на базі ARM на 21 відсоток швидше, ніж M3 від Apple у багатоядерному режимі. Qualcomm не обдурила, коли сказала про найшвидшу SoC (якщо порівнювати між цими двома процесорами), але у відсотках помилилася. А де саме, ви дізнаєтеся невдовзі після того, як ми заглибимося в порівняння продуктивності.

Snapdragon X Elite всього на 16 відсотків швидше за M3 у багатоядерній продуктивності, і це при тому, що ядер у нього більше. Однак, зі збільшенням часом роботи під навантаженням ця різниця може зрости.

Зовсім недавно Galaxy Book 4 Edge від Samsung зі Snapdragon X Elite був протестований у бенчмарку Geekbench 6. Згідно з ранніми специфікаціями, цей Windows-ноутбук буде оснащений 14-дюймовим дисплеєм, але разом з новою SoC може отримати і досить високу ціну. У одноядерних і багатоядерних тестах Galaxy Book 4 Edge показує гідні результати, але як справи з нещодавно випущеним 15-дюймовим M3 Macbook Air? У багатопоточному навантаженні Geekbench 6 показує, що Snapdragon X Elite на 16% швидше за M3 і поступається останньому в одноядерному режимі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що майбутня флагманська SoC від Qualcomm швидше за M3 за результатами останнього порівняння, цей показник трохи менший, ніж заявляє компанія з Сан-Дієго. Однак слід пам’ятати, що Snapdragon X Elite раніше тестувався при двох граничних значеннях потужності: 23 Вт і 80 Вт, тому можливо, що SoC отримала більш високий результат в одноядерному та багатоядерному режимах при більшому споживанні енергії, жертвуючи температурою, не кажучи вже про час автономної роботи , якщо Galaxy Book 4 Edge використовуватиметься без підключення до мережі.

Тим не менш, вражає, що M3 може показати такі результати, маючи всього чотири продуктивні та чотири енергоефективні ядра, в той час як Snapdragon X Elite оснащений 12-ядерною конфігурацією.

Справедливим було б порівняння Snapdragon X Elite з M3 Pro, але, швидше за все, продуктивніший Apple Silicon отримає більш високий результат і в багатоядерній продуктивності. Тим, хто згадає, що 15-дюймовий M3 MacBook Air оснащений пасивною системою охолодження, що потенційно дає перевагу Galaxy Book 4 Edge, слід пам’ятати про одну деталь.

Geekbench 6 не є бенчмарком для вимірювання довгострокової та стабільної продуктивності, а його одноядерні та багатоядерні прогони тривають лише кілька секунд. У деяких випадках запуск цієї програми може не дати чіткішої картини, але, принаймні, дозволить отримати деякі дані про можливості чіпсету, незалежно від того, чи встановлений радіатор без вентилятора чи використовується активне охолодження.

Що ж стосується продуктивності при довготривалій роботі під високим навантаженням, то тут, швидше за все, ноутбуки на Snapdragon X Elite покажуть ще більший приріст через наявність активної системи охолодження. Ноутбуку від Apple, щоб не перегрітися, рано чи пізно доведеться скидати частоти, а в місці з ними впаде обчислювальна потужність.

Ми вже повідомляли, що без активного охолодження процесор M3, на якому працюють останні моделі Apple MacBook Air, може досягати пікової температури 114 градусів Цельсія при тривалому виконанні бенчмарку, так що, можливо, Galaxy Book 4 Edge зможе отримати найкращі результати, коли справа дійде до довготривалих тестів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.