Смартфони

iPhone 17 буде оснащений новим антивідблиском дисплеєм із захистом від подряпин

Share
Час читання: 2 хв.

Наступного року iPhone 17 буде оснащений дисплеєм антивідблиску, більш стійким до подряпин, ніж Ceramic Shield, яким Apple оснащує лінійку iPhone 15, згідно з новим слухом з Азії.

Китайське джерело Instant Digital стверджує , що зовнішнє скло на iPhone 17 буде мати «супер-твердий антивідблисковий шар», який «стійкіший до подряпин, ніж ви думаєте». Обладнання для нанесення покриття щойно було передано китайському ланцюжку поставок, але досить пізно, щоб воно з’явилося в майбутній лінійці iPhone 16 цього року.

Ceramic Shield – це маркетингова назва склокерамічного матеріалу, розробленого компанією Corning у співпраці з Apple. Купертинівці стверджують, що Ceramic Shield в iPhone 15 «міцніше, ніж будь-яке скло для смартфонів». Представлене на моделях iPhone 12 в 2020 році, скло з керамічним напиленням Apple рекламувала як збільшення стійкості до падінь в 4 рази в порівнянні з iPhone 11.

Нещодавно Samsung представила свій новий Galaxy S24 Ultra, який оснащений дисплейною панеллю Gorilla Glass Armor, також розробленою компанією Corning. За словами представників Corning, панель знижує рівень відблисків на 75% порівняно із звичайною скляною поверхнею та стійка до мікродрапин, які згодом з’являються на стеклах конкурентів. Corning також стверджує, що панелі мають у 4 рази більшу стійкість до подряпин, ніж алюмосилікатні захисні стекла конкурентів.

Поки неясно, чи планує Apple використовувати Gorilla Glass Armor для iPhone 17, але опис збігається із твердженнями китайського джерела. Corning також може постачати Apple еквівалентну технологію, яка називатиметься по-іншому.

Corning є давнім постачальником Apple, а скло Gorilla Glass використовується у пристроях усієї лінійки компанії. У 2021 році Apple заявила, що інвестувала $495 млн на підтримку поточних досліджень та розробок Corning у галузі «передових технологій виробництва скла», що призвело до створення Ceramic Shield.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    WhatsApp вводить функцію перевірки посилань для захисту від шкідливого контенту і фейкових новин

    У найближчому майбутньому WhatsApp матиме функцію, що дозволяє оперативно перевіряти посилання, отримані в месенджері. Ця…

    30.09.2024

    На живих фото показали передню частину OnePlus 13

    OnePlus - одна з кількох компаній, які, як очікується, запустять свої флагманські Android-телефони наступного покоління…

    30.09.2024

    Експерти протестували автономність iPhone 16: результати вражають

    Експерти GSMArena провели тестування автономності iPhone 16 і були приємно вражені його результатами. Смартфон із…

    30.09.2024

    Сервісний центр оцінив ремонтопридатність Samsung Galaxy S24FE на 8.5 з 10

    На YouTube-каналі PBKreviews повністю розібрали новий Galaxy S24 FE і з'ясували, чи легко його буде…

    30.09.2024

    Названо основні критерії які допоможуть захистити особисті дані

    Щоб захистити свої дані на смартфоні, наш експерт рекомендує використовувати складні паролі та багатофакторну автентифікацію,…

    30.09.2024

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024