Смартфони

Samsung випустила пристойний смартфон середнього класу

Share
Час читання: 2 хв.

Компанія Samsung все-таки представила свої нові смартфони середнього класу Galaxy A35 і A55. Їхній анонс не привніс нічого особливого: фактично він підтвердив усі ранні численні витоки, що торкнулися цих моделей. Проте, пропоную обговорити кожну новинку окремо і вирішити, варті вони уваги чи ні. Почнемо з Galaxy A35.

Перше, на що звертаєш увагу – це новий екран. Місцева AMOLED-матриця має діагональ 6.64 дюйма, роздільну здатність FullHD+, частоту оновлення 120 Гц, скло Gorilla Glass Victus і – о, диво! – звичний круглий виріз під камеру. Бічна рамка пластикова, а ось спинка вже скляна. На місці і дивний виріз під кнопки Key Island, створений для продажу нових чохлів вашої зручності. Оскільки Samsung не стала морочитися з товщиною рамок, новинка вийшла громіздкою: 161.7 x 78 x 8.2 мм за габаритами і 209 грам за масою.

Процесор Exynos 1380 був узятий у моделі A54. Він являє собою чипсет середнього класу, що набирає близько 550 тисяч балів AnTuTu. На вибір є три конфігурації пам’яті: 6/128, 8/128 і 8/256. Слот для карти пам’яті нікуди не подівся, він тут гібридний. Батарея на 5000 мАг вміє заряджатися від 25-ватного адаптера: в цьому плані компанія вперто не хоче рівнятися з китайськими брендами.

Набір камер став трішки кращим. Тепер у ролі основного сенсора виступає Sony IMX882 – датчик, знайомий нам за смартфоном Realme 12 Pro. Інші модулі вийшли нудними: ширококутник на 8 МП, макро на 5 МП та фронталка на 13 МП. З іншого обіцяють Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC і захист від пилу і вологи IP67.

Що з цінами? Вартість базової версії 6/128 поки не оголошена, а інші варіанти оцінюються в 379 і 449 євро. Можна сказати, що Samsung Galaxy A35 – це Galaxy A54 зі збільшеною діагоналлю екрана і слабшими камерами. Великого сенсу в покупці цієї моделі я не бачу, оскільки A54 зараз значно подешевшав і продається в різних магазинах. Впевненості в тому, що новинка вийде ще дешевше, у мене немає, тож якщо ви шукаєте собі універсальний смартфон середнього класу, раджу придивитися саме до минулорічного апарату.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024