Sony випустить одразу кілька смартфонів Xperia: що про них відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony планує запустити серію смартфонів Xperia 2024 пізніше цього року. Очікується, що цього року буде представлено щонайменше три смартфони: Xperia 1 VI, Xperia 5 VI та Xperia 10 VI.

Напередодні запуску Sumahodigest поділився звітом, який розкриває конфігурацію оперативної пам’яті цих пристроїв. Згідно зі звітом, флагманський Xperia 1 VI буде доступний з 12 ГБ і 16 ГБ оперативної пам’яті; Xperia 5 VI стартує з 8 ГБ пам’яті, а Xperia 10 VI – з 6 ГБ і 8 ГБ оперативної пам’яті.

У той час як подробиці про Xperia 5 VI і Xperia 10 VI невідомі, відомо кілька деталей про майбутні флагмани, в тому числі про камери. Згідно з попередніми повідомленнями, всі три камери на задній панелі Xperia 1 VI будуть оснащені 48-мегапіксельними сенсорами Exmor T.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це той самий сенсор, що і в основній камері Xperia 1 V. Якщо бути точним, то сенсор Exmor T – це 52-мегапіксельний сенсор камери, але через співвідношення сторін 4,3:3 48-мегапіксельне зображення виходить нікудишнім. Sony називає його стековим сенсором, тому що бренд розділив і наклав фотодіоди і транзистори, щоб збільшити кількість захопленого світла і знизити рівень шуму.

Основний об’єктив Xperia 1 VI має велику діафрагму f/1.4, 2-кратний оптичний зум і автофокус з подвійним визначенням фази. Очікується, що він також підтримуватиме запис відео з роздільною здатністю 1080p з електронною стабілізацією зображення (EIS).

Надширококутна камера матиме фокусну відстань 14-18 мм і вбудований автофокус. Тим часом, телеоб’єктив має 6-кратний зум, але варто зазначити, що вбудований оптичний зум встановлений на рівні 3х, тому 6-кратний зум, швидше за все, буде досягатися за рахунок кадрування сенсора. Більше подробиць очікується ближче до запуску, тож слідкуйте за новинами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.