Супутниковий зв’язок Starlink запрацював на смартфонах iPhone, Galaxy і Pixel

Супутниковий зв'язок Starlink запрацював на смартфонах iPhone, Galaxy і Pixel
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Космічна компанія SpaceX, що належить Ілону Маску, провела успішні випробування супутникового інтернету на популярних смартфонах. Про це повідомляє видання PCMag.

Ще в січні 2024 року SpaceX вдалося відправити SMS супутниками Starlink без використання тарілок та іншого обладнання. Зараз до Федеральної комісії зі зв’язку США (FCC) надійшла інформація про вдало проведене тестування інтернету на мобільних пристроях.

Випробовували “космічний” інтернет на iPhone, смартфонах Samsung Galaxy і Google Pixel. Для підключення не використовували додаткового обладнання і не проводили будь-якої модифікації смартфонів. Середня швидкість передачі даних склала 17 Мбіт/с, чого достатньо для швидкого завантаження фото і FullHD-відео, проведення аудіо- та відеодзвінків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Випробування також показали, що інтернет Starlink працює в селах, лісах, полях, містах і в приміщеннях. Останнє стало сюрпризом навіть для співробітників SpaceX.

Компанія Ілона Маска вже подала документи до FCC, щоб отримати всі необхідні огляди. Після цього SpaceX планує надати відкритий доступ до супутникового зв’язку для смартфонів. Очікується, що протягом 2024 року отримати його зможуть громадяни США, підключені до оператора T-Mobile. На першому етапі клієнтам буде доступно тільки супутникове передавання SMS. У 2025 році з’явиться підтримка дзвінків та інтернету. До того моменту SpaceX має намір запустити на орбіту Землі близько 800 супутників Starlink Direct to Cell. Саме вони дають змогу смартфонам підключатися до мережі без тарілок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.