Смартфони

Новий iPhone SE 4 може отримати сучасний дизайн

Share

Серія iPhone SE стала популярною з моменту виходу першої моделі у 2016 році. Не дивно, адже вона пропонує основні функції смартфонів Apple за меншу ціну.

Останній iPhone SE був випущений у 2022 році. Хоча це багато в чому вражаючий телефон, дизайн, виконаний у стилі iPhone 8, суттєво відрізняється від останніх моделей iPhone 15.

Чи буде Apple нарешті оновлювати дизайн найдешевшого iPhone? Ось все, що ми знаємо про четверте покоління iPhone SE.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли вийде iPhone SE 4?

Одна з найбільших загадок iPhone SE 4 – чи з’явиться він взагалі.

У січні 2023 року аналітик Apple Мінг-Чі Куо повідомив, що плани щодо випуску iPhone SE у 2024 році були скасовані, а в лютому 2023 року заявив, що проект було відновлено. Потім, у квітні 2023 року, Куо заявив, що модель, про яку він говорив, може бути лише інженерним прототипом, і “немає планів щодо масового виробництва та продажу”.

Однак у вересні 2023 року видання MacRumors повідомило, що Apple дійсно працює над новим iPhone SE. Дата випуску не була вказана, але аналітик Джефф Пу (через MacRumors) припустив, що запуск відбудеться в якийсь момент у 2025 році.

Корейський сайт The Elec також вважає, що ми не побачимо наступний iPhone SE до 2025 року. Його аргументація полягає в тому, що Apple повністю покладається на компанію BOE у постачанні екранів для iPhone SE 4, і цей виробник панелей стикається з “проблемами продуктивності”.

Для контексту, ось коли були випущені попередні моделі iPhone SE:

  • iPhone SE (2016) – березень 2016 року
  • iPhone SE 2 (2020) – квітень 2020 року
  • iPhone SE 3 (2022) – березень 2022 року

Чекати три роки між моделями, як зараз, швидше за все, і буде, не стане великою несподіванкою.

Скільки коштуватиме iPhone SE 4?

На даному етапі нічого не відомо про цінову політику. Але iPhone SE є відносно доступним телефоном середнього класу, і це навряд чи зміниться в четвертому поколінні.

Ось скільки коштували попередні моделі на старті продажів:

  • iPhone SE (2016) – $399
  • iPhone SE 2 (2020) – $399
  • iPhone SE 3 (2022) – $429

Однак, якщо iPhone SE 4 отримає очікуване оновлення дизайну, ціна на нього може зрости. Однак Apple не захоче, щоб вона була надто близькою до стартової ціни iPhone 15, яка становить $799.

Які характеристики та функції матиме iPhone SE 4?

Якщо Apple все ж таки випустить iPhone SE 4, це, швидше за все, буде значне оновлення, якщо вірити чуткам і витокам.

Дизайн

Звіти MacRumors та витоку X Unknownz21 свідчать, що iPhone SE 4 буде, по суті, злегка модифікованою версією iPhone 14, з 6,1-дюймовим повноекранним дизайном.

Очікується, що замість кнопки “Додому” Touch ID в iPhone SE 4 з’явиться виріз. Однак не зрозуміло, чи будуть Face ID і система камер TrueDepth настільки ж просунутими, як на флагманських iPhone, враховуючи очікувану ціну SE.

Unknownz21 також стверджує, що в iPhone SE 4 з’явиться кнопка дії, яка замінить перемикач відключення звуку на бічній панелі телефону. Однак, враховуючи, що ця функція наразі є ексклюзивною для моделей iPhone 15 Pro, звичайний перемикач вимкнення звуку здається більш вірогідним зараз – хоча це може змінитися до того часу, коли Apple буде готова випустити його.

Було б великою несподіванкою не побачити порт USB-C на iPhone SE 4, враховуючи, що він є обов’язковим в ЄС і на всіх моделях iPhone 15. На X (раніше Twitter) творець Ши зробив рендери того, як може виглядати телефон:

Згідно з рендерами від 91Mobiles, iPhone SE 4 має разючу схожість з iPhone 14.

Оскільки місця для кнопки “Додому” не залишилося, ми майже напевно отримаємо Face ID. За розміром модуль схожий на iPhone 14, тому ви можете очікувати, що розблокування обличчям буде таким же швидким і безпечним.

Він частково покладатиметься на фронтальну камеру, а на задній панелі залишиться лише одна камера. Порт USB-C, схоже, буде там, але не ясно, чи буде там і кнопка дії.

Однак витік Маджин Бу вважає, що Apple буде більш амбітною. Він припускає, що iPhone SE 4 може отримати дизайн, дуже схожий на майбутній iPhone 16, з динамічним острівцем і вертикальним модулем задньої камери. єдиною вертикальною задньою камерою.

Заявлені розміри схожі на розміри iPhone XR 2018 року: приблизно 150,9 мм у висоту, 75,7 мм в ширину і 8,3 мм в глибину. Маджин Бу радить з обережністю ставитися до цих передбачуваних деталей дизайну, оскільки вони далеко не остаточні.

Дисплей

Наразі iPhone SE є останньою моделлю iPhone, оснащеною LCD-дисплеєм, але, схоже, він перейде на OLED-технологію.

За даними корейського сайту The Elec, дисплей iPhone SE 4 буде відповідати стандартній моделі iPhone 14, яка використовує OLED. Однак не зрозуміло, чи буде покращено роздільну здатність з 1334×750 на моделі 2022 року.

Продуктивність

Деталі щодо чіпа в iPhone SE 4 обмежені, але якщо телефон зазнає суттєвої модернізації на основі iPhone 14, було б логічно очікувати включення чіпа Apple A16 Bionic.

Для контексту, існуючий iPhone SE працює на тому ж чіпі A15, що і в моделях iPhone 13 і iPhone 14. Тому існує ймовірність того, що iPhone SE 4 може бути оснащений чіпом попереднього покоління після його випуску. Ось чому ми очікуємо, що в ньому буде A16 Bionic.

Камери

Останній iPhone SE оснащений лише однією 12-Мп камерою на задній панелі.

Майбутній iPhone SE 4 також може мати камеру з одним об’єктивом, щоб знизити ціну.

Однак є припущення, що він може мати 48-мегапіксельний основний об’єктив, який використовується в iPhone 15 (показаний нижче). Це згідно з MacRumors, і це мало б сенс.

Акумулятор і зарядка

Якщо припустити, що iPhone SE 4 має більшу загальну площу, ніж його попередники, то, швидше за все, він також має більший акумулятор.

За даними джерела, близького до MacRumors, в iPhone SE 4 нібито буде повторно використано акумулятор від iPhone 14. Якщо це правда, то цей елемент ємністю 3279 мАг буде на 60% більшим, ніж у моделі 2022 року.

Навіть зі скромною ємністю 2018 мАг новітній акумулятор iPhone SE забезпечує на дві години більше часу відтворення відео порівняно з SE 2. Час автономної роботи виявився кращим, ніж можна було очікувати від невеликого телефону.

З огляду на те, що iPhone 14 забезпечує чудовий час автономної роботи при тому ж розмірі пристрою, це, ймовірно, буде ключовою перевагою наступного iPhone SE.

Зарядка потужністю 20 Вт у поточній моделі трохи розчаровує, але немає жодних доказів того, що на цьому етапі будуть якісь значні покращення.

Програмне забезпечення

Оскільки iPhone SE 4 не очікується до 2025 року, він, ймовірно, не буде працювати на iOS 17 з коробки.

Очікується, що до цього часу Apple представить наступника iOS 18, який буде працювати на наступному iPhone SE.

Підключення

Ще у квітні 2023 року Мінг-Чі Куо заявив, що Apple тестує власний чіп базового діапазону 5G на прототипі iPhone SE 4. Це також підтверджує звіт від MacRumors.

Поточний iPhone SE вже має технологію 5G, але наступне покоління, ймовірно, отримає підтримку додаткових діапазонів.

Apple також немає необхідності вдосконалювати поточні стандарти Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.0, навіть якщо вони не є найсучаснішими на сьогоднішній день.

Це все, що ми наразі знаємо про довгоочікуваний iPhone SE 4. Ми будемо оновлювати цю статтю, коли дізнаємося щось нове.

Тим часом, не соромтеся ознайомитися з нашою таблицею найкращих iPhone, які ви можете купити прямо зараз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    У Google Chrome 126 з’явиться вбудований штучний інтелект Gemini Nano

    На конференції I/O 2024 компанія Google оголосила, що в браузері Chrome 126 буде інтегрований ІІ…

    16.05.2024

    TrendForce: у 2024 році ринок OLED-моніторів зросте більш ніж на 160%

    Як повідомляє команда аналітичної компанії TrendForce, у 2024 році постачання OLED-моніторів значно зросли — якщо…

    16.05.2024

    Представлений смартфон Sony Xperia 1 VI з основною камерою 48 Мп

    У середу компанія Sony провела віртуальний захід, на якому анонсувала нові смартфони лінійки Xperia. Чільне…

    16.05.2024

    Samsung знову надсміхається над Apple у новій рекламі

    Samsung зробив це знову. Компанія, яка вважає Apple своїм конкурентом і основним клієнтом, має історію…

    16.05.2024

    Google Pixel 8a з першим оновленням отримує генератор шпалер на основі ШІ

    Світ смартфонів не стоїть на місці, і компанії постійно шукають нові способи здивувати та порадувати…

    16.05.2024

    Названо смартфони Nokia які отримають Android 15

    Nokia - один з небагатьох брендів, які пропонують на своїх смартфонах версію Android, близьку до…

    16.05.2024