Смартфони

Що робити, якщо iPhone 14 Pro розряджається

Share
Час читання: 2 хв.

Якщо ваш iPhone 14 Pro заряджання не тримається довго, причини можуть бути наступні.

1. Активне використання гаджета, що передбачає не тільки експлуатацію пристрою за прямим призначенням, але й встановлення максимальної яскравості дисплея, високовимогливих ігор і великої кількості програм.

2. Фонові процеси, під якими передбачається продовження роботи програм після їх закриття, а також оновлення програмного забезпечення у фоновому режимі, що викликає підвищене енергоспоживання.

3. Знос штатної АКБ, що властиво всім акумуляторним батареям з часом і проявляється у зниженні енергоємності акумулятора.

4. Програмне забезпечення. Тут йдеться про те, що деякі програми та оновлення операційної системи можуть містити помилки, які негативно впливають на час функціонування смартфона.

У всіх АКБ у процесі експлуатації поступово падає потужність. Причиною цього стають численні цикли зарядки, які спричиняють структурні зміни батареї, а тому й падіння її енергоємності. Таке старіння акумулятора прискорюється, якщо гаджет використовується за підвищених температур. Подібні процеси необоротні, а їхній ефект позначається на тривалості роботи пристрою.

Як усунути проблему

Коли ви помічаєте. що смартфон став швидко розряджатися, фахівці рекомендують випробувати наступні варіанти вирішення проблеми.

1. Тестування АКБ. В операційній системі iOS передбачений функціонал під назвою «Стан батареї». Використовуйте його, щоб перевірити знос акумулятора. У разі високого відсотка зношування можна задуматися про заміну батареї.

2. Оптимізація налаштувань. Збільшити час роботи гаджета дозволяє відключення оновлень програмного забезпечення у фоновому режимі, а також зниження яскравості дисплея за рахунок використання опції авторегулювання.

3. Оновлення софту. Оптимізувати роботу пристрою, знизивши його енергоспоживання, дозволяє використання останніх версій. Регулярно встановлюйте оновлення ОС, які часто містять виправлення, що підвищують енергоефективність.

4. Скидання до заводських налаштувань. Цей варіант є найбільш радикальним рішенням, але в деяких випадках альтернатив йому немає. Подібне обнулення смартфона має передувати резервне копіювання даних.

Якщо ці заходи не мали належного результату, власнику Айфон 14Про слід звернутися до експертів сервісного центру, які зможуть провести повну діагностику пристрою, визначити причину неполадки та запропонувати оптимальні шляхи вирішення проблеми.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    З 1 жовтня “Нова пошта” підвищила тарифи на доставку

    З 1 жовтня «Нова пошта» запровадила нові тарифи на доставку документів, посилок та вантажів, одночасно…

    01.10.2024

    Telegram перестав працювати в Україні: подробиці збою

    Користувачі Telegram по всьому світу, включно з Україною, ввечері 1 жовтня зіткнулися з масовим збоєм…

    01.10.2024

    Функції Galaxy AI від Samsung стануть платними з 2025 року

    Samsung має намір запровадити платну передплату на деякі функції своєї ШІ-системи Galaxy AI з 2025…

    01.10.2024

    Android почав блокувати програми, завантажені зі сторонніх ресурсів

    На початку вересня стало відомо про новий спосіб Google боротьби з піратством. Розробникам надали інструментарій,…

    01.10.2024

    Телефон для літніх людей повинен мати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс

    Вибір смартфона для людини похилого віку — завдання, що вимагає особливої ​​уваги. Наш експерт Митник…

    01.10.2024

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024