Смартфони

Чому смартфони на Android глючать через рік після покупки

Share
Час читання: 2 хв.

Ймовірно ви помічали, що телефони на андроїд мають не приємну властивість глючити після експлуатації терміном на рік, інколи два. А буває і зовсім одразу після купівлі. Давайте на пальцях розберемося чому так відбувається.

КЕШ пам’яті переповнений

КЕШ це так звані тимчасові файли, які зберігаються в ОЗП (Оперативна пам’ять)

А сама оперативна пам’ять безпосередньо впливає на швидкість роботи вашого пристрою. І відповідно коли забитий КЕШ, телефон не встигає швидко обробляти потрібну кількість інформації для запуску того чи іншого додатка, тим самим викликаючи глюки.

Відкрито купу фонових додатків

І знову упор в оперативну пам’ять… Коли у вас відкрита ціла купа фонових додатків і ви бажаєте відкрити новий, вашому телефону доводиться вимикати їх самостійно або знижувати пріоритет. Свого часу це дає навантаження як на оперативну пам’ять, так і на процесор, і відповідно Ваш малопотужний агрегат волає і благає про помилування, показуючи дедалі більше і більше глюків.

Оновлення пристрою

Не секрет, що на ваш телефон періодично приходять різного роду оновлення. Іноді трапляється так, що воно вийшло несумісним під ваш пристрій, адже всі оновлення тестуються не на кожній моделі того чи іншого виробника, і тому ми і маємо, той факт, що оновлення не оптимізовано під ваш смартфон.

Помилково придбали слабкий пристрій

В одній зі своїх статей я писав про те, яких помилок припускаються люди під час вибору телефону, якщо цікаво ознайомиться. Переходь за посиланням:

Перевантаження пристрою різним мотлохом

Іноді на швидкодію телефону впливає фактор забитості його непотрібними додатками, адже тут, як і в комп’ютері, під час ввімкнення будь-якої програми відбувається навантаження не тільки на процесор і оперативну пам’ять, а й на основну.
Простіше кажучи, ваш смартфон намагається знайти потрібний файл для його включення на вашому накопичувачі.
Тому всі відео та фото скидаємо на карту пам’яті, а непотрібні додатки видаляємо

Увімкнено купу сповіщень

Якщо вам приходять на телефон мільйон мільярдів PUSH-повідомлень, значить застосунок все ще працює у фоновому режимі, а отже забиває оперативну пам’ять і потужності процесора. Вимкніть цю непотрібну рекламу… Це справа 5 хвилин

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Motorola представила новий захищений смартфон ThinkPhone 25

    Представляємо захищений смартфон Motorola ThinkPhone 25. Модель вирізняється текстурованою тильною панеллю, натхненною дизайном ноутбуків ThinkPad…

    01.10.2024

    Microsoft Defender навчився виявляти незахищені Wi-Fi мережі

    Захисне програмне забезпечення Microsoft Defender, вбудоване в операційну систему Windows, може автоматично виявляти незахищені Wi-Fi-мережі…

    01.10.2024

    Gmail отримує оновлені правила безпеки від Google

    З 30 вересня Google ввела нові правила безпеки для Gmail, спрямовані на захист облікових записів…

    01.10.2024

    WhatsApp більше не підтримується на старих смартфонах

    Рішення про припинення роботи на старих моделях було ухвалено керівництвом компанії з метою покращення якості…

    01.10.2024

    Samsung Galaxy S25: усі відомі на даний момент деталі

    Samsung щорічно випускає безліч телефонів, але флагманом компанії є серія Galaxy S. Лінійка Samsung Galaxy…

    01.10.2024

    Qualcomm планує випуск нового ARM-процесора для ПК з удосконаленою продуктивністю

    Qualcomm активно працює над новою версією ARM-процесора для ПК під кодовою назвою Project Glymur. Новий…

    01.10.2024